Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,213
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نوع و سطح علوفه در جیره آغازین بر توسعه دستگاه گوارش و عملکرد بره های بلوچی در دروه پروار

صفحات

 صفحه شروع 250 | صفحه پایان 259

چکیده

 به منظور بررسی اثر نوع و سطوح مختلف علوفه در جیره آغازین بر خصوصیات مرفولوژیکی و تمایز سلولی دستگاه گوارش, متابولیت های خون و عملکرد بره های بلوچی, آزمایشی با استفاده از 35 راس بره نژاد بلوچی با سن 3 هفتگی در دو مرحله آغازین (3 تا 9 هفتگی) و پروار (9 تا 22 هفتگی) انجام شد. پنج تیمار آزمایشی شامل تیمار 1: جیره آغازین فاقد علوفه (تیمار شاهد), تیمار 2: جیره آغازین حاوی 7.5 درصد یونجه, تیمار 3: جیره آغازین حاوی 15 درصد یونجه, تیمار 4: جیره آغازین حاوی 7.5 درصد کاه گندم و تیمار 5: جیره آغازین حاوی 15 درصد کاه گندم بود. افزودن هر دو علوفه باعث افزایش معنی داری در توان سایشی, میانگین هندسی اندازه قطعات جیره, فیبر موثر فیزیکی, نیتروژن اوره ای خون و وزن و ظرفیت معده و همچنین سبب کاهش معنی داری در غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات و مصرف خوراک و افزایش ضریب تبدیل در دوره آغازین شد. ضخامت لایه کراتینه و لایه ماهیچه ای تحت تاثیر افزودن علوفه ها قرارگرفت به گونه ای که نازک ترین لایه کراتینه و ضخیم ترین لایه ماهیچه ای در تیمار 3 در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده گردید. بیشترین وزن معده و شکمبه در تیمار 5 (15 درصد کاه گندم) و کمترین آن در تیمار 1 (فاقد علوفه) مشاهده شد. همچنین بیشترین ظرفیت معده و شیردان به ترتیب در تیمارهای 5 و 1 مشاهده گردید. افزودن علوفه تاثیر معنی داری بر مقدار خوراک مصرفی و نیز ضریب تبدیل غذایی و غلظت گلوکز و نیتروژن اوره ای خون در دوره پروار نداشت هر چند که مقدار خوراک مصرفی در تیمار 5 نسبت به سایر تیمارها کاهش نشان داد. همچنین با افزودن دو نوع علوفه در جیره تفاوت معنی داری بر روی صفات مربوط به لاشه و وزن اندام های داخلی بدن در بین تیمارها مشاهده نگردید. با توجه به نتایج به دست آمده در این آزمایش, استفاده از 15 درصد یونجه در جیره آغازین بره های بلوچی جهت رشد و توسعه فیزیکی بیشتر شکمبه پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزیان، محمدعلی، ولی زاده، رضا، نبی پور، ابوالقاسم، ناصریان، عباسعلی، و طهماسبی، عبدالمنصور. (1390). اثر نوع و سطح علوفه در جیره آغازین بر توسعه دستگاه گوارش و عملکرد بره های بلوچی در دروه پروار. پژوهش های علوم دامی ایران، 3(3)، 250-259. SID. https://sid.ir/paper/218396/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزیان محمدعلی، ولی زاده رضا، نبی پور ابوالقاسم، ناصریان عباسعلی، طهماسبی عبدالمنصور. اثر نوع و سطح علوفه در جیره آغازین بر توسعه دستگاه گوارش و عملکرد بره های بلوچی در دروه پروار. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1390؛3(3):250-259. Available from: https://sid.ir/paper/218396/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی نوروزیان، رضا ولی زاده، ابوالقاسم نبی پور، عباسعلی ناصریان، و عبدالمنصور طهماسبی، “اثر نوع و سطح علوفه در جیره آغازین بر توسعه دستگاه گوارش و عملکرد بره های بلوچی در دروه پروار،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 3، no. 3، pp. 250–259، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا