مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

788
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنوع آللی زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا بر خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوائی گندم (Triticum aestivum L.)

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 101

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در این پژوهش تاثیر تنوع آللی زیر واحدهای گلوتینی با وزن مولکولی بالا بر خصوصیات با کیفیت نانوایی 145 ژنوتیپ گندم لاین های اصلاحی و ارقام زراعی و بومی مورد بررسی قرار گرفت. برای شناسایی زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا از روش الکتروفورز ژل پلی اکریل آمید در حضور SDS استفاده شد. خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوایی ارقام شامل حجم رسوب با SDS حجم رسوب زلنی، درصد پروتئین، سختی دانه، حجم نان، درصد رطوبت دانه، درصد جذب آب و وزن هکتولیتر مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس حاکی از وجود اختلاف معنی دار بین زیر واحدهای گلوتنین از نظر صفات درصد پروتئین و جذب آب، سختی دانه، حجم نان و وزن هکتولیتر بود، به طوری که زیرواحدهای 1 و 2 از مکان ژنی 8+7 Glu-Al و 18+17 از مکان ژنی Glu-Bl و 10+5 از مکان ژنی Glu-Dl دارای بیشترین تاثیر مثبت بر ارزش نانوایی بودند. این نتایج از طریق تجزیه متغیرهای متعارف بین زیر واحدها و صفات مرتبط با کیفیت نانوایی به ویژه حجم رسوب زلنی، حجم رسوب با SDS و حجم نان نیز تایید شد. ژنوتیپ های با ترکیب زیر واحدی (10+5، 18+17، × 2) و (12+2، 15+14، نول) به عنوان بهترین ژنوتیپ ها از نظر ارزش نانوایی شناسایی شدند. مطالعه ضرایب همبستگی ساده حاکی از وجود رابطه مثبت و معنی دار بین زیر واحدهای ×2 و 10+5 با سختی دانه، زیر واحدهای 16+13، 8+6 و 8+7 با درصد رطوبت دانه و زیر واحدهای 8+7 و 9+7 با وزن هکتولیتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهین نیا، فهیمه، و رضایی، عبدالمجید. (1381). تاثیر تنوع آللی زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا بر خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوائی گندم (Triticum aestivum L.). علوم و صنایع کشاورزی، 16(1)، 91-101. SID. https://sid.ir/paper/22368/fa

    Vancouver: کپی

    شاهین نیا فهیمه، رضایی عبدالمجید. تاثیر تنوع آللی زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا بر خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوائی گندم (Triticum aestivum L.). علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1381؛16(1):91-101. Available from: https://sid.ir/paper/22368/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه شاهین نیا، و عبدالمجید رضایی، “تاثیر تنوع آللی زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا بر خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوائی گندم (Triticum aestivum L.)،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 16، no. 1، pp. 91–101، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button