مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب پذیری ده لاین زودرس ذرت دانه ای با روش تلاقی دای آلل

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 49

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 به منظور ترکیب پذیری لاین های زودرس ذرت و انتخاب و تهیه بهترین ترکیب هیبرید سازگار با شرایط اقلیمی منطقه تعداد 10 لاین اینبرد برگزیده ذرت کشت و کلیه تلاقیهای مستقیم بین آنها انجام شد. بذور 45 ترکیب F1 حاصله در سال زراعی 1377 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی طرق مشهد در قالب طرح آزمایشی آلفا-لاتیس با 3 تکرار کشت گردیدند. نتایج تجزیه واریانس آماری نشان داد که اختلافات بسیار معنی داری بین ژنوتیپ ها از نظر عملکرد دانه و سایر صفات اندازه گیری شده وجود دارد. بنابراین تجزیه دای آلل برای تبیین ژنتیکی صفات انجام شد. واریانس اثرات ترکیب پذیری عمومی برای کلیه صفات بسیار معنی دار شد که نشان دهنده اهمیت اثرات افزایشی ژنها در کنترل صفات مورد مطالعه می باشد. همچنین واریانس اثرات ترکیب پذیری خصوصی برای کلیه صفات به جز وزن هزار دانه بسیار معنی دار برآورد گردید. بنابراین نقش توام اثرات افزایشی و غیر افزایشی در کنترل صفات مورد بررسی مشهود گشت. برای عملکرد دانه والدهای K 1369/4 و S61 بیشترین ترکیب پذیری عمومی را بترتیب در جهت افزایش و کاهش آن داشتند. به علاوه بهترین ترکیب پذیری خصوصی برای عملکرد متعلق به تلاقی TVA 926 ×K 1249.3 بود، بنابراین ترکیب مذکور می تواند به عنوان یک هیبرید امید بخش در برنامه به نژادی ذرتهای زودرس مورد استفاده قرار گیرد. میزان وراثت پذیری عمومی عملکرد 65 درصد برآورد شد در حالیکه وراثت پذیری خصوصی آن تنها 30% بود که حاکی از نقش بیشتر اثرات غالبیت ژنی در کنترل صفت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خاوری خراسانی، سعید، و اسماعیلی، احمد. (1381). بررسی ترکیب پذیری ده لاین زودرس ذرت دانه ای با روش تلاقی دای آلل. علوم و صنایع کشاورزی، 16(2)، 41-49. SID. https://sid.ir/paper/22386/fa

    Vancouver: کپی

    خاوری خراسانی سعید، اسماعیلی احمد. بررسی ترکیب پذیری ده لاین زودرس ذرت دانه ای با روش تلاقی دای آلل. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1381؛16(2):41-49. Available from: https://sid.ir/paper/22386/fa

    IEEE: کپی

    سعید خاوری خراسانی، و احمد اسماعیلی، “بررسی ترکیب پذیری ده لاین زودرس ذرت دانه ای با روش تلاقی دای آلل،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 16، no. 2، pp. 41–49، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22386/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button