مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

385
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پودر آب پنیر و شکل فیزیکی خوراک بر پاسخ ایمنی هومورال و بیان ژن های اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما در ژنوم جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 42

چکیده

 این طرح جهت بررسی تاثیر پودر آب پنیر و شکل فیزیکی خوراک بر ایمنی هومورال و بیان ژن های اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما روی240 قطعه جوجه خروس یک روزه گوشتی سویه راس 308 انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در 6 تیمار به روش فاکتوریل (2×3), آب پنیر در سه سطح (صفر, 4 و 8%) و فرم فیزیکی در دو سطح (آردی و پلت) به جیره جوجه های گوشتی با 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. جیره ها بر مبنای احتیاجات جوجه گوشتی سویه راس 308 تنظیم و در سه مرحله پرورش در اختیار پرندگان قرار گرفتند. جهت تعیین تیتر ایمنی علیه نیوکاسل, برونشیت, گامبورو و آنفولانزا در روزهای 10, 31 و 42 خونگیری شد. در پایان هر مرحله یک قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی انتخاب و کشتار شد؛ وزن اندام-های لنفاوی یادداشت و بیان ژن های اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما نمونه ژژنوم پس از استخراج mRNA و ساخت cDNA, اندازه-گیری شد. مشخص گردید افزودن پودر آب پنیر بر وزن طحال و بورس فابرسیوس اثر معنی دار نداشت, اما پلت کردن در میان دان بر وزن بورس تاثیر معنی دار داشت (01/0p<). پلت کردن و افزودن آب پنیر به جیره در میان دان باعث افزایش بیان نسبی ژن اینترلوکین-4 گردید (05/0p<). بیان ژن اینترفرون گاما تحت تاثیر پودر آب پنیر قرار نگرفت اما پلت کردن, بیان این ژن را در پیش دان (01/0p<) و میان دان افزایش داد (01/0p<).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زکی زاده، سونیا، ترابی، مریم، جوادمنش، علی، زنگنه، علی، و ناظم شیرازی، محمدحسین. (1397). تاثیر پودر آب پنیر و شکل فیزیکی خوراک بر پاسخ ایمنی هومورال و بیان ژن های اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما در ژنوم جوجه های گوشتی. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، 10(2 )، 19-42. SID. https://sid.ir/paper/224610/fa

    Vancouver: کپی

    زکی زاده سونیا، ترابی مریم، جوادمنش علی، زنگنه علی، ناظم شیرازی محمدحسین. تاثیر پودر آب پنیر و شکل فیزیکی خوراک بر پاسخ ایمنی هومورال و بیان ژن های اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما در ژنوم جوجه های گوشتی. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(2 ):19-42. Available from: https://sid.ir/paper/224610/fa

    IEEE: کپی

    سونیا زکی زاده، مریم ترابی، علی جوادمنش، علی زنگنه، و محمدحسین ناظم شیرازی، “تاثیر پودر آب پنیر و شکل فیزیکی خوراک بر پاسخ ایمنی هومورال و بیان ژن های اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما در ژنوم جوجه های گوشتی،” مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، vol. 10، no. 2 ، pp. 19–42، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/224610/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button