مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بیان ژن های اینترفرون گاما، اینترلوکین-2 و اینترلوکین-13 در بافت تیموس جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف میوه ی بلوط

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 203

چکیده

 امروزه استفاده از خوراک های بومی مانند میوه ی بلوط در جیره ی غذایی جوجه های گوشتی به منظور جایگزینی با ذرت, مورد توجه پرورش دهندگان این صنعت قرار گرفته است. آرد میوه ی بلوط حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنولی نظیر تانن ها می باشد. مصرف مواد غذایی حاوی ترکیبات فنولی می تواند میزان بیان ژن های سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین, هدف از این پژوهش, بررسی اثر سطوح مختلف آرد میوه ی بلوط روی بیان ژن های اینترفرون گاما (IFN-γ ), اینترلوکین-2 (IL-2) و اینترلوکین-13 (IL-13) در بافت تیموس جوجه های گوشتی بود. در این آزمایش, از سه جیره (فاقد بلوط, جیره حاوی 15 درصد و جیره حاوی 20 درصد بلوط) برای تغذیه جوجه های گوشتی در طول دوره ی 42 روزه استفاده شد. در سن 42 روزگی پرورش, RNA کل از بافت تیموس 18 جوجه ی گوشتی (6 جوجه برای هر تیمار) استخراج و بیان ژن های IL-2, IL-13 و IFN-γ بررسی و با ژن مرجع بتا اکتین مقایسه شد. برای آنالیز داده های بیان ژن از نرم افزار REST, 2009, V2. 0. 13 استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان بیان ژن های IL-2 و IL-13 در تیمار 15 درصد میوه ی بلوط نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی داری داشت (05/0P<). در تیمار 20 درصد میوه ی بلوط, هیچ تغییر معنی داری در میزان mRNA ژن های IL-2 و IL-13 یافت نشد, در حالی که بیان این دو ژن در مقایسه با تیمار 15 درصد میوه ی بلوط به طور معنی داری کم تر بود (05/0P<). با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می رسد که با مصرف میوه ی بلوط در جیره ی جوجه های گوشتی در سطوح پایین تر, افزایش توان سیستم ایمنی در بافت تیموس قابل مشاهده است, اما افزایش مقدار میوه ی بلوط می تواند منجر به سرکوب بیان ژن های IL-2 و IL-13 در بافت تیموس جوجه های گوشتی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوبخت، انسیه، و محقق دولت آبادی، مصطفی. (1397). بررسی بیان ژن های اینترفرون گاما, اینترلوکین-2 و اینترلوکین-13 در بافت تیموس جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف میوه ی بلوط. ژنتیک نوین، 13(2 )، 197-203. SID. https://sid.ir/paper/375672/fa

    Vancouver: کپی

    نوبخت انسیه، محقق دولت آبادی مصطفی. بررسی بیان ژن های اینترفرون گاما, اینترلوکین-2 و اینترلوکین-13 در بافت تیموس جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف میوه ی بلوط. ژنتیک نوین[Internet]. 1397؛13(2 ):197-203. Available from: https://sid.ir/paper/375672/fa

    IEEE: کپی

    انسیه نوبخت، و مصطفی محقق دولت آبادی، “بررسی بیان ژن های اینترفرون گاما, اینترلوکین-2 و اینترلوکین-13 در بافت تیموس جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف میوه ی بلوط،” ژنتیک نوین، vol. 13، no. 2 ، pp. 197–203، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button