مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مقادیر مختلف ورمی کمپوست و محلولپاشی ورمی واش بر صفات مورفولوژیک و میزان مواد موثره ریحان (Ocimum basilicum)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 استفاده از کودهای آلی بدلیل تاثیر مناسب در اصلاح خصوصیات خاک, کاهش عوارض زیست محیطی و رشد بهتر گیاه از جمله راه کارهای مناسب در تولید ارگانیک گیاهان دارویی می باشد. در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف ورمی کمپوست (0, 5, 10, 15, 20, 25 درصد وزنی), کود شیمیایی کامل به نسبت (3.7, 1.3, 1.63) و محلولپاشی با ورمی واش و کود تجاری فوسین بر صفات مورفولوژیک ریحان رقم کشکنی لوولو شامل ارتفاع بوته, تعداد گره و فاصله بین گره ها, وزن تر و وزن خشک, تعداد برگ و سطح برگ و همچنین عملکرد بذر و درصد اسانس ریحان اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار و 7 تکرار انجام شد. نتایج بدست آمده نشان دادند که سطوح مختلف ورمی کمپوست تاثیر معنی داری بر رشد و عملکرد ریحان دارد بطوریکه تیمار 20 درصد ورمی کمپوست بالاترین وزن تر و خشک بوته را تولید کرد. در تیمار 15 درصد ورمی کمپوست بالاترین میزان اسانس بدست آمد که با شاهد و با بقیه تیمارها در سطح 5 درصد اختلاف معنی داری داشت. با توجه به کلیه نتایج بدست آمده می توان اظهار نمود که کاربرد ورمی کمپوست در سطح 15 درصد بهترین تیمار از نظر تولید اسانس و عملکرد پیکر رویشی بوده و از نظر تولید بذر لازم است سطوح بالاتری از ورمی کمپوست در سطح 25 درصد را بکار برد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عزیزی، مجید، باغانی، مهناز، لکزیان، امیر، و آرویی، حسین. (1386). بررسی تاثیر مقادیر مختلف ورمی کمپوست و محلولپاشی ورمی واش بر صفات مورفولوژیک و میزان مواد موثره ریحان (Ocimum basilicum). علوم و صنایع کشاورزی، 21(2 (ویژه علوم باغبانی))، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/22468/fa

Vancouver: کپی

عزیزی مجید، باغانی مهناز، لکزیان امیر، آرویی حسین. بررسی تاثیر مقادیر مختلف ورمی کمپوست و محلولپاشی ورمی واش بر صفات مورفولوژیک و میزان مواد موثره ریحان (Ocimum basilicum). علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1386؛21(2 (ویژه علوم باغبانی)):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/22468/fa

IEEE: کپی

مجید عزیزی، مهناز باغانی، امیر لکزیان، و حسین آرویی، “بررسی تاثیر مقادیر مختلف ورمی کمپوست و محلولپاشی ورمی واش بر صفات مورفولوژیک و میزان مواد موثره ریحان (Ocimum basilicum)،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 21، no. 2 (ویژه علوم باغبانی)، pp. 41–52، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22468/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button