مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,246
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر استفاده از کودهای آلی بر ویژگی های کمی و کیفی ریحان (Ocimum basilicum) در منطقه سیستان

صفحات

 صفحه شروع 327 | صفحه پایان 338

چکیده

 به منظور بررسی اثر کود گاوی, کمپوست و ورمی کمپوست بر عملکرد, اجزای عملکرد و درصد اسانس ریحان در منطقه سیستان, آزمایشی به صورت گلدانی و در قالب طرح کاملا تصادفی, با سه تکرار در سال 1392 در گلخانه ای واقع در شهر زابل اجرا گردید. تیمارهای کود آلی مورد آزمایش شامل: F1= شاهد (عدم مصرف کود) 20%F2= حجمی ورمی کمپوست, 40%=F3 حجمی ورمی کمپوست, 20% F4= حجمی کمپوست, 40%F5= حجمی کمپوست, 20%=F6 حجمی کود گاوی و 40%=F7 حجمی کود گاوی می باشند. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از کود های آلی به طور معنی داری باعث بهبود خصوصیات کمی و کیفی ریحان می شود. تیمار های کود آلی تاثیر معنی داری بر اغلب صفات مورد اندازه گیری داشتند و کلیه صفات مورد بررسی را در مقایسه با شاهد افزایش دادند. به طوری که, بیشترین مقادیر صفات اندازه گیری شده, به جز وزن هزار دانه, در ارتفاع بوته, تعداد شاخه فرعی, تعداد دانه در بوته, وزن خشک, درصد و عملکرد اسانس تحت تاثیر تیمار 40% ورمی کمپوست و کمترین آنها در تیمار شاهد حاصل گردیدند. همچنین, نتایج به دست آمده نشان داد که افزایش مقدار کود مصرفی از 20 درصد به 40 درصد برای هر یک از کود های ورمی کمپوست, کمپوست و کود گاوی موجب افزایش ارتفاع بوته, تعداد شاخه فرعی, تعداد دانه در بوته, وزن خشک و درصد اسانس شد. به طورکلی, کاربرد کود های آلی در مقایسه با عدم مصرف آنها منجر به حصول عملکرد کمی و کیفی مطلوبی در گیاه ریحان گردید که نشان می دهد که کاربرد آنها در راستای نیل به اهداف کشاورزی پایدار می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرعرب، تهمینه، پیری، عیسی، توسلی، ابوالفضل، و باباییان، مهدی. (1395). اثر استفاده از کودهای آلی بر ویژگی های کمی و کیفی ریحان (Ocimum basilicum) در منطقه سیستان. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(2 (پیاپی 38))، 327-338. SID. https://sid.ir/paper/182667/fa

    Vancouver: کپی

    میرعرب تهمینه، پیری عیسی، توسلی ابوالفضل، باباییان مهدی. اثر استفاده از کودهای آلی بر ویژگی های کمی و کیفی ریحان (Ocimum basilicum) در منطقه سیستان. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(2 (پیاپی 38)):327-338. Available from: https://sid.ir/paper/182667/fa

    IEEE: کپی

    تهمینه میرعرب، عیسی پیری، ابوالفضل توسلی، و مهدی باباییان، “اثر استفاده از کودهای آلی بر ویژگی های کمی و کیفی ریحان (Ocimum basilicum) در منطقه سیستان،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 2 (پیاپی 38)، pp. 327–338، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182667/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button