مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

374
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی بر رشد، عملکرد و محتوای عناصر برگ کاهوی باترهد در کشت شناوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی بر عملکرد و شاخص های رشدی کاهوی باترهد (. Lacttuca sativa L) در کشت شناور, آزمایشی در گلخانه های پژوهشی دانشگاه شهرکرد انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار اجرا شد. بوته های کاهو در سیستم کشت شناوری حاوی محلول غذایی بوس (Both) که غلظت نیتروژن آن از 120 به 100, 80, 60 میلی گرم بر لیتر نیتروژن کاهش یافته بود, پرورش یافتند. هر واحد آزمایشی شامل 10 بوته کاهو بود که در استخرهای چوبی با ابعاد 15 (ارتفاع) ×50 (عرض) ×100 (طول) سانتی متر روی صفحات یونولیتی پرورش یافتند. نتایج نشان داد اختلاف معنی داری بین تیمارها در صفات تعداد برگ, وزن هد, وزن تر ریشه و محتوای نیتروژن, فسفر, پتاسیم و منیزیم برگ وجود نداشت, اما تفاوت های معنی داری بین تیمارها در صفات وزن خشک برگ و ریشه, طول و قطر ساقه, غلظت عناصر کلسیم برگ مشاهده شد. بیشترین وزن هد در تیمار 60 میلی گرم بر لیتر نیتروژن به دست آمد (326 گرم) که تفاوت معنی داری با وزن هد در سایر غلظت های نیتروژن نداشت. بیشترین وزن خشک برگ و ریشه و نیز طول و قطر ساقه در غلظت 100 میلی گرم بر لیتر نیتروژن مشاهده شد. نتایج نشان داد که کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی تا 60 میلی گرم بر لیتری تأثیری بر کاهش عملکرد کاهو نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی خرمی، عفت السادات، برزگر، رحیم، و ریزی، سعید. (1397). تأثیر کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی بر رشد, عملکرد و محتوای عناصر برگ کاهوی باترهد در کشت شناوری. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 9(3 (پیاپی 35) )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/226406/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی خرمی عفت السادات، برزگر رحیم، ریزی سعید. تأثیر کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی بر رشد, عملکرد و محتوای عناصر برگ کاهوی باترهد در کشت شناوری. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1397؛9(3 (پیاپی 35) ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/226406/fa

    IEEE: کپی

    عفت السادات مرتضوی خرمی، رحیم برزگر، و سعید ریزی، “تأثیر کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی بر رشد, عملکرد و محتوای عناصر برگ کاهوی باترهد در کشت شناوری،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 1–10، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226406/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button