مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

351
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی شاخص های فیزیولوژیکی مقاومت ارقام مختلف گیاه خیار Cucumis sativus. L علیه شته جالیز، Aphis gossypii

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 92

چکیده

شته جالیز Glover (Hem.: Aphididae) Aphis gossypii یکی از آفات مهم گلخانه و مزارع است که سبب کاهش محصول می گردد. این آفت همچنین ناقل چندین ویروس گیاهی از جمله ویروس موزاییک خیار و هندوانه است. هدف از این پژوهش, بررسی اثر تغذیه شته جالیز بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی که در مقاومت گیاهان نقش دارند در چهار رقم از گیاهان خیار (دلتا, سوپر دومینو, 2201 و هیبرید لونا) بوده است. برای این منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج مشخص نمود که خسارت شته جالیز سبب افزایش مقدار فنول, قندهای محلول و ساکاروز گردید که در این بین رقم دلتا بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد. همچنین, نتایج مشخص نمود که مقدار رنگیزه های فتوسنتزی, نشاسته, پروتئین های محلول و غلظت عناصر آهن, مس, روی و منگنز برگ نیز به طور قابل توجهی در اثر خسارت شته کاهش پیدا نمود. با توجه به داده های به دست آمده از این پژوهش می توان نتیجه گرفت که ارقام مختلف واکنش متفاوتی به خسارت شته جالیز از خود نشان می دهند و گیاهان در پاسخ به خسارت شته جالیز میزان فنول, پرولین, قندهای محلول و ساکاروز خود را افزایش می دهند. در بین ارقام مورد آزمایش, رقم دلتا از مقاومت بیشتری نسبت به سایر ارقام خیار به خسارت شته جالیز برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقبلی قرایی، امین، استاجی، احمد، و شهیدی نوقابی، شهناز. (1397). ارزیابی برخی شاخص های فیزیولوژیکی مقاومت ارقام مختلف گیاه خیار Cucumis sativus. L علیه شته جالیز, Aphis gossypii. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 9(3 (پیاپی 35) )، 79-92. SID. https://sid.ir/paper/226408/fa

    Vancouver: کپی

    مقبلی قرایی امین، استاجی احمد، شهیدی نوقابی شهناز. ارزیابی برخی شاخص های فیزیولوژیکی مقاومت ارقام مختلف گیاه خیار Cucumis sativus. L علیه شته جالیز, Aphis gossypii. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1397؛9(3 (پیاپی 35) ):79-92. Available from: https://sid.ir/paper/226408/fa

    IEEE: کپی

    امین مقبلی قرایی، احمد استاجی، و شهناز شهیدی نوقابی، “ارزیابی برخی شاخص های فیزیولوژیکی مقاومت ارقام مختلف گیاه خیار Cucumis sativus. L علیه شته جالیز, Aphis gossypii،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 79–92، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226408/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button