مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,979
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

737
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پرایمینگ بذر بر بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه یونجه (Medicago sativa) تحت تنش سرما

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 22

چکیده

 سرما از مهمترین عوامل موثر در کاهش درصد جوانه زنی بذر و سبز شدن گیاهچه یونجه می باشد. پرایمینگ بذر تکنیکی است که می تواند سبب بهبود جوانه زنی و رویش گیاهچه تحت تنش های محیطی باشد. هدف این تحقیق تاثیر پرایمینگ بذر بر جوانه زنی و رشد گیاهچه یونجه دائمی تحت تاثیر 18 تیمار پرایمینگ بذر شامل جیبرلیک 20 و 40 پی پی ام, اسید سالیسیلیک 0.1 و 0.2 میلی مولار و آب مقطر 8 و 16 ساعت, کود بیوماتیس گرو (30% فسفر و 20% پتاسیم) 2 و 4 در هزار و بذرمال هیومیکس (68% هیومیک, 12% فولیک و 80% هیومیک, 15% فولیک) 2 گرم در لیتر 8 و 12 ساعت در پاسخ به سه دمای پایین, نیمه مطلوب و مطلوب به ترتیب شب و روز (0 و 10؛ 5 و 15؛ 10 و 20 درجه سانتی گراد) بر جوانه زنی و پارامترهای رشدی گیاهچه یونجه دائمی در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار در شرایط آزمایشگاه دانشگاه آزاد واحد بجنورد بود. نتایج نشان داد که بین تیمارهای دمایی شامل دمای پایین, نیمه مطلوب و مطلوب در مورد صفت درصد جوانه زنی اختلاف معنی دار مشاهده شد. اسیدسالیسیلیک 0.2 میلی مولار 16 ساعت برای متوسط سه دما سرعت جوانه زنی را نسبت به شاهد 42% افزایش داد. این تیمار مدت زمان تا 50% جوانه زنی را 59% کاهش داد. بیشترین تاثیر بر صفات مربوط به رشد گیاهچه را در بین تیمارهای پرایمینگ بذر, تیمار آب مقطر 8 ساعت بر طول ریشه چه داشت که این صفت را نسبت به شاهد %27.3 افزایش داد. صفات مربوط به اجزاء گیاهچه در دمای مطلوب جوانه زنی نسبت به دمای پایین 100% افزایش نشان داد. در مجموع تیمار جیبرلیک 40 پی پی ام به مدت 8 ساعت بیشترین تاثیر را بر بهبود اجزای گیاهچه در دماهای مختلف نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برومند، محمود، گزانچیان، علی، و عامری، علی اکبر. (1392). تاثیر پرایمینگ بذر بر بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه یونجه (Medicago sativa) تحت تنش سرما. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 3(1)، 10-22. SID. https://sid.ir/paper/226650/fa

    Vancouver: کپی

    برومند محمود، گزانچیان علی، عامری علی اکبر. تاثیر پرایمینگ بذر بر بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه یونجه (Medicago sativa) تحت تنش سرما. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1392؛3(1):10-22. Available from: https://sid.ir/paper/226650/fa

    IEEE: کپی

    محمود برومند، علی گزانچیان، و علی اکبر عامری، “تاثیر پرایمینگ بذر بر بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه یونجه (Medicago sativa) تحت تنش سرما،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 3، no. 1، pp. 10–22، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226650/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button