مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,406
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

825
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

موازنه عناصر غذایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم در مزارع مختلف گندم در گرگان

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 57

چکیده

 موازنه عناصر غذایی یکی از شاخص های تعیین کارآیی استفاده از عناصر غذایی در سیستم های کشاورزی است. بدین منظور تحقیق حاضر برای ارزیابی کارآیی استفاده از عناصر غذایی در مزارع مختلف گندم در شهرستان گرگان انجام شد. در این مطالعه اطلاعات مربوط به مدیریت کوددهی شامل نوع و میزان مصرف کودهای مختلف ثبت شد. با توجه به نوع کود میزان خالص نیتروژن, فسفر و پتاسیم برای هر مزرعه محاسبه شد. همچنین با استفاده از مدل QUEFTS میزان عرضه این عناصر توسط خاک تعیین شد که این مقادیر برای نیتروژن, فسفر و پتاسیم به ترتیب 61, 34 و 136 کیلوگرم در هکتار بود. در پایان فصل رشد غلظت این عناصر در گیاه از طریق تجزیه بافت اندازه گیری شد و میزان خروج این عناصر در واحد هکتار تخمین زده شدند. در نهایت موازنه عناصر غذایی از طریق اختلاف بین عناصر ورودی (عرضه شده از طریق کود و خاک) و خروجی از مزارع محاسبه شد. نتایج نشان داد تقریبا نیمی از مزارع گندم دارای کمبود مصرف نیتروژن (موازنه منفی) بودند. میزان کمبود برای نیتروژن بین 3 تا 63.4 کیلوگرم در هکتار متغیر بود درحالی که در نیم دیگر مزارع حدود 1.3 تا 128.3 کیلوگرم در هکتار مازاد نیتروژن وجود داشت (موازنه مثبت). مازاد فسفر و پتاسیم تقریبا در همه مزارع مشاهده شد که مقدار آن به ترتیب بین 10.9 تا 79.3 و 11.5 تا 115 کیلوگرم در هکتار تخمین زده شد (موازنه مثبت).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترابی، بنیامین، سلطانی، افشین، گالشی، سراله، و زینلی، ابراهیم. (1394). موازنه عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم در مزارع مختلف گندم در گرگان. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 15(1)، 47-57. SID. https://sid.ir/paper/229731/fa

    Vancouver: کپی

    ترابی بنیامین، سلطانی افشین، گالشی سراله، زینلی ابراهیم. موازنه عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم در مزارع مختلف گندم در گرگان. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1394؛15(1):47-57. Available from: https://sid.ir/paper/229731/fa

    IEEE: کپی

    بنیامین ترابی، افشین سلطانی، سراله گالشی، و ابراهیم زینلی، “موازنه عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم در مزارع مختلف گندم در گرگان،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 15، no. 1، pp. 47–57، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/229731/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button