مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

986
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات بافت ماهی قره برون (Acipenser persicus) در شرایط تازه و منجمد

صفحات

 صفحه شروع 875 | صفحه پایان 884

چکیده

 در پژوهش حاضر, به منظور شناسایی اسیدهای چرب تشکیل دهنده بافت ماهی خاویاری قره برون (Acipenser persicus) و چگونگی تغییرات ناشی از نگهداری آن در سردخانه, از بافت این ماهی بعد از صید, در شرایط تازه و منجمد نمونه گیری شد و پس از استخراج چربی و استری شدن, توسط دستگاه کروماتو گرافی گاز- مایع (مدل (Shimazo – 14A, اقدام به شناسایی و بررسی اسیدهای چرب آن شد. بر اساس نتایج به دست آمده, در فیله قره برون اسیدهای چرب غیر اشباع با 88.95 درصد در بافت ماهی تازه و 79.63 درصد در بافت نمونه منجمد, بیشترین مقدار را داراست. در بافت ماهی تازه میانگین مقدار اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره بلند همانند اسیدهای اولئیک (با 45.11 درصد), لینولئیک (با 3.59 درصد), آلفالینولنیک (با 2.80 درصد), ایکوزاپنتانوئیک (با 4.75 درصد) و دکوزاهگزانوئیک (با 2.21 درصد), به طور مشخصی فراوانی دارند. در این بین, مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع امگا (w-3) 3- با 11.09 درصد بیشتر است. در طول نگهداری یک ساله در سردخانه نیز علاوه بر کاهش چربی که به کاهش مقدار همه اسیدهای چرب در بافت منجر شده, تغییراتی نیز در مقدار برخی اسیدهای چرب مانند اولئیک (از 45.11 به 40.27 درصد) و آلفالینولنیک (از 2.80 به 1.65 درصد) دیده شد, به طوری که در سطح 95 درصد معنی دارند. همچنین, نسبت اسیدهای چرب سری امگا 3 به امگا 6 در بافت ماهی تازه, 1.69 برآورد شد که مقدار چشمگیری است. با توجه به نتایج به دست آمده, زمان نگهداری ماهی قره برون در سردخانه نباید بیشتر از 12ماه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    معینی، سهراب، و هدایتی فرد، مسعود. (1385). بررسی تغییرات بافت ماهی قره برون (Acipenser persicus) در شرایط تازه و منجمد. منابع طبیعی ایران، 59(4)، 875-884. SID. https://sid.ir/paper/23157/fa

    Vancouver: کپی

    معینی سهراب، هدایتی فرد مسعود. بررسی تغییرات بافت ماهی قره برون (Acipenser persicus) در شرایط تازه و منجمد. منابع طبیعی ایران[Internet]. 1385؛59(4):875-884. Available from: https://sid.ir/paper/23157/fa

    IEEE: کپی

    سهراب معینی، و مسعود هدایتی فرد، “بررسی تغییرات بافت ماهی قره برون (Acipenser persicus) در شرایط تازه و منجمد،” منابع طبیعی ایران، vol. 59، no. 4، pp. 875–884، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23157/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button