Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

992
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی کمی و کیفی اسیدهای چرب بافت تاسماهی ایرانی Acipenser persicus و ارزیابی اثرات انجماد بر روی آنها

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 132

چکیده

 ماهیان خاویاری دسته بسیار مهم و با ارزشی از آبزیان محسوب می شوند. این ماهیان علاوه بر دارا بودن خاویار, از گوشت بسیار با اهمیت و مطلوبی نیز برخوردار بوده و حاوی مواد غذایی ارزشمند از جمله پروتئین ها و چربی های مغذی و ضروری می باشند. چربی این آبزیان از اسیدهای چرب غیراشباع و باارزشی تشکیل شده است. در پژوهش حاضر برای شناسایی اسیدهای چرب تشکیل دهنده بافت تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) که گونه غالب آبهای ایرانی دریای مازندران می باشد و بررسی چگونگی تغییرات ناشی از نگهداری این ماهیان در سردخانه, از بافت این ماهی, بعد از صید, در شرایط تازه و منجمد نمونه گیری شده, پس از استخراج چربی و استری شدن, توسط دستگاه کروماتوگرافی گاز - مایع, اقدام به شناسایی و بررسی اسیدهای چرب آن گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که میزان اسیدهای چرب غیراشباع با 88.95 درصد در بافت ماهی تازه و 79.63 درصد در بافت نمونه مجدد, بیشترین میزان را در تاسماهی ایرانی دارا می باشد.همچنین در بافت ماهی تازه میزان میانگین اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره بلند مانند: اسیدهای اولئیک (با 45.11 درصد), لینولئیک (با 3.59 درصد), آلفالینولنیک (با2.80 درصد), ایکوزاپنتانوئیک (با 4.75 درصد) و دوکوزاهگزانوئیک (با 2.21 درصد), بطور مشخصی فراوانی دارند. در این بین سری اسیدهای چرب غیراشباع امگا -3 (ω-3) با 11.09 درصد حضور بیشتری دارند. پس از انجماد و در طول یک سال نگهداری در سردخانه با برودت 22- درجه سانتیگراد, علاوه بر کاهش چربی که منجر به کاهش میزان همگی اسیدهای چرب در بافت شده بود, تغییراتی نیز در میزان درصد برخی اسیدهای چرب مانند اولئیک (از 45.11 به 40.27 درصد) و آلفالینولنیک (از 2.80 به 1.65 درصد) و آراشیدونیک (از 2.16 به 4.24 درصد) دیده شده است, و این کاهش در سطح احتمال 5% معنی دار می باشد. در ضمن نسبت اسیدهای چرب سری امگا -3 به امگا -6 در بافت ماهی تازه, برابر با میزان قابل توجه 1.69 برآورد گردید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

هدایتی فرد، مسعود، و معینی، سهراب. (1383). شناسایی کمی و کیفی اسیدهای چرب بافت تاسماهی ایرانی Acipenser persicus و ارزیابی اثرات انجماد بر روی آنها. دانش کشاورزی، 14(3)، 123-132. SID. https://sid.ir/paper/28760/fa

Vancouver: کپی

هدایتی فرد مسعود، معینی سهراب. شناسایی کمی و کیفی اسیدهای چرب بافت تاسماهی ایرانی Acipenser persicus و ارزیابی اثرات انجماد بر روی آنها. دانش کشاورزی[Internet]. 1383؛14(3):123-132. Available from: https://sid.ir/paper/28760/fa

IEEE: کپی

مسعود هدایتی فرد، و سهراب معینی، “شناسایی کمی و کیفی اسیدهای چرب بافت تاسماهی ایرانی Acipenser persicus و ارزیابی اثرات انجماد بر روی آنها،” دانش کشاورزی، vol. 14، no. 3، pp. 123–132، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28760/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا