مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کاربرد سطوح مختلف نیتروژن و فسفر بر خصوصیات مرفولوژیکی و عملکرد کمی وکیفی تریتیکاله در رشت

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 25

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و فسفر بر خصوصیات مرفولوژی و عملکرد کمی وکیفی تریتیکاله رقم جوانیرو, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در اراضی شالیزاری موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت در سال زراعی 90-1389 اجرا گردید. عامل اول شامل مقادیر کود نیتروژن خالص در پنج سطح صفر, 50, 150, 100 و 200 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره و عامل دوم مقادیر کود فسفر خالص در چهار سطح صفر, 50, 100 و 150 کیلوگرم در هکتار از منبع سوپر فسفات معمولی به عنوان تیمارهای مورد بررسی منظور شدند. نتایج تجزیه واریانس بیانگر تفاوت معنی داری بین مقادیر مختلف کود نیتروژن و فسفر وهمچنین اثر متقابل آنها از نظر عملکرد علوفه تر و خشک, تعداد پنجه, ارتفاع و پروتئین خام بود. بین مقادیر نیتروژن, میزان 200 کیلوگرم در هکتار بیشترین ارتفاع با میانگین 104.9 سانتی متر, تعداد پنجه 11.2, عملکرد علوفه تر 22166.7 کیلوگرم در هکتار و عملکرد علوفه خشک 5604.3 کیلوگرم در هکتار را دارا بود. در بین مقادیر فسفر, میزان 100 و 150 کیلوگرم در هکتار تفاوت معنی داری نبود. بیشترین ارتفاع با میانگین 91.7 سانتی متر, تعداد پنجه 8.4, عملکرد علوفه تر 17153.3 کیلوگرم در هکتار مربوط به 150 کیلوگرم در هکتار فسفر و میزان 100 کیلوگرم در هکتار عملکرد علوفه خشک با میانگین 4312.9 کیلوگرم در هکتار را به خود اختصاص دادند. مقدار 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 17.39% بیشترین میزان پروتئین خام را به خود اختصاص داد . در بین مقادیر کود فسفر نیز, مصرف 100 و150 کیلوگرم در هکتار به ترتیب با میانگین های 14.39 و 14.78% بیشترین میزان پروتئین خام را داشتند که اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند. با توجه به نتایج حاصل, مقدار 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به دلیل افزایش عملکرد علوفه و پروتئین خام و مقدار 100 کیلوگرم فسفر به دلیل افزایش عملکرد علوفه تر و خشک و پروتئین خام علوفه و صرفه جویی در مصرف کود برای کشت تریتیکاله رقم جوانیرو در اراضی شالیزاری رشت مناسب به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی پاشاکی، شهرام، میرهادی، سیدمحمدجواد، شهدی کومله، عباس، و ربیعی، محمد. (1391). بررسی کاربرد سطوح مختلف نیتروژن و فسفر بر خصوصیات مرفولوژیکی و عملکرد کمی وکیفی تریتیکاله در رشت. تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)، 4(3 (پیاپی 10))، 13-25. SID. https://sid.ir/paper/232070/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی پاشاکی شهرام، میرهادی سیدمحمدجواد، شهدی کومله عباس، ربیعی محمد. بررسی کاربرد سطوح مختلف نیتروژن و فسفر بر خصوصیات مرفولوژیکی و عملکرد کمی وکیفی تریتیکاله در رشت. تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)[Internet]. 1391؛4(3 (پیاپی 10)):13-25. Available from: https://sid.ir/paper/232070/fa

    IEEE: کپی

    شهرام کریمی پاشاکی، سیدمحمدجواد میرهادی، عباس شهدی کومله، و محمد ربیعی، “بررسی کاربرد سطوح مختلف نیتروژن و فسفر بر خصوصیات مرفولوژیکی و عملکرد کمی وکیفی تریتیکاله در رشت،” تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)، vol. 4، no. 3 (پیاپی 10)، pp. 13–25، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/232070/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button