مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

408
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کمبود روی بر ترشح اسیدهای آلی ریشه دو ژنوتیپ ذرت

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 111

چکیده

 هدف این پژوهش بررسی میزان ترشح اسیدهای آلی مالیک, سیتریک و استیک در شرایط کمبود روی, در دو رقم ذرت بود. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل, کاملاً تصادفی و در سه تکرار اجرا شد. بذرهای ذرت ارقام KSC704 و KSC703 پس از جوانه زنی به محیط کشت هیدروپونیک منتقل شده و تیمارهای روی در سه سطح صفر, 5/0و 1میکرو مولار به محیط کشت گیاهان اضافه شد. دو ماه پس از اعمال تیمارهای روی, ترشحات ریشه ای جمع آوری شدند و غلظت اسیدهای مالیک, استیک و سیتریک توسط دستگاه HPLC اندازه گیری شدند. از بین سه نوع اسید آلی اندازه گیری شده, اسید مالیک و پس از آن اسید سیتریک و اسید استیک, بیشترین میزان ترشحات را داشتند. با کاهش غلظت روی در ریشه و اندام هوایی, بر میزان ترشحات هر سه اسید آلی افزوده شد. بیشترین میزان اسید مالیک ترشح شده از ریشه (6/6 میلی گرم بر گرم وزن خشک ریشه) در رقم 703 و در تیمار بدون روی و کمترین میزان ترشح مالیک اسید نیز(98/1میلی گرم بر گرم وزن خشک ریشه) در تیمار حد کفایت روی و در رقم 704 بود. بیشترین میزان ترشح اسید سیتریک و استیک نیز در هر دو رقم در سطح بدون روی بود. نتایج این پژوهش نشان دادکه با افزایش غلظت روی در محلول غذایی, وزن خشک اندام هوایی افزایش یافت. با افزایش غلظت روی در محلول غذایی از میزان نفوذپذیری غشا ریشه و ترشح اسیدهای آلی کاسته شد. در هر دو رقم, بیشترین نفوذپذیری غشا ریشه مربوط به سطح بدون روی بود که بیشترین میزان ترشح اسیدهای آلی از ریشه را داشتند. به طور کلی رقم 703 به دلیل ترشحات بیشتر اسیدهای آلی در شرایط کمبود روی, نسبت به رقم 704 در برابر کمبود روی مقاوم تر بوده و در این شرایط کاهش عملکرد کمتری نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، ثریا، رونقی، عبدالمجید، قاسمی، رضا، و صفرزاده، صدیقه. (1397). تأثیر کمبود روی بر ترشح اسیدهای آلی ریشه دو ژنوتیپ ذرت. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، 41(4 )، 99-111. SID. https://sid.ir/paper/233699/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری ثریا، رونقی عبدالمجید، قاسمی رضا، صفرزاده صدیقه. تأثیر کمبود روی بر ترشح اسیدهای آلی ریشه دو ژنوتیپ ذرت. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(4 ):99-111. Available from: https://sid.ir/paper/233699/fa

    IEEE: کپی

    ثریا طاهری، عبدالمجید رونقی، رضا قاسمی، و صدیقه صفرزاده، “تأثیر کمبود روی بر ترشح اسیدهای آلی ریشه دو ژنوتیپ ذرت،” مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 4 ، pp. 99–111، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233699/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button