مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد و رفتار تغذیه ای گاوهای هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 249 | صفحه پایان 260

چکیده

 هدف از انجام پژوهش حاضر, بررسی اثر تغذیه دانه جو خیسانده شده با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر ماده خشک مصرفی, رفتار تغذیه ای, قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی, pH شکمبه و تولید شیر بود. بدین منظور, از هشت راس گاو هلشتاین زایش دوم در اوایل شیردهی در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده 4 × 4 استفاده شد. جیره های آزمایشی شامل 1: جیره پایه محتوی جو غلطک زده خشک, 2: جیره پایه محتوی جو غلطک زده و خیسانده شده در آب, 3: جیره پایه محتوی جو غلطک زده و خیسانده شده در آب حاوی 75/0 درصد اسید لاکتیک و 4: جیره پایه محتوی جو غلطک زده و خیسانده شده با یک درصد اسید-سیتریک به مدت 24 ساعت بود. نتایج نشان داد که ماده خشک مصرفی, رفتار تغذیه ای و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی تفاوت معنی دار بین تیمارها نداشت. pH شکمبه در تیمار اسید لاکتیک و اسیدسیتریک در شش ساعت پس از مصرف خوراک بیشتر بود (05/0>P). pH و اسکور مدفوع تحت تأثیر نوع فرآوری جو قرار نگرفت. تولید شیر و شیر تصحیح شده براساس چربی تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت, درحالی که درصد پروتئین و درصد مواد جامد بدون چربی در تیمار اسید سیتریک به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمار ها بود (05/0>P). سایر ترکیبات شیر تحت تأثیر نوع فرآوری قرار نگرفت. درنهایت فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسیدسیتریک باعث افزایش pH شکمبه شش ساعت پس از مصرف خوراک شد, اما سایر صفات همانند تولید شیر و ترکیبات آن, قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و رفتار تغذیه ای گاوها تحت تأثیر نوع فرآوری جو قرار نگرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لکی، ایوب، دهقان بنادکی، مهدی، زالی، ابوالفضل، گنج خانلو، مهدی، و رضایزدی، کامران. (1395). بررسی فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد و رفتار تغذیه ای گاوهای هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(2 )، 249-260. SID. https://sid.ir/paper/209117/fa

    Vancouver: کپی

    لکی ایوب، دهقان بنادکی مهدی، زالی ابوالفضل، گنج خانلو مهدی، رضایزدی کامران. بررسی فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد و رفتار تغذیه ای گاوهای هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(2 ):249-260. Available from: https://sid.ir/paper/209117/fa

    IEEE: کپی

    ایوب لکی، مهدی دهقان بنادکی، ابوالفضل زالی، مهدی گنج خانلو، و کامران رضایزدی، “بررسی فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد و رفتار تغذیه ای گاوهای هلشتاین،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 2 ، pp. 249–260، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209117/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button