مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,392
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر توپوگرافی بر ویژگی های خاک، عملکرد و کیفیت چای در منطقه ی لاهیجان

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 74

چکیده

 توپوگرافی به عنوان یکی از فاکتورهای خاکسازی از طریق تأثیر بر توزیع آب در بخش های مختلف زمین نما و همچنین اثر بر ویژگی-های خاک می تواند از عوامل مهم و مؤثر بر عملکرد و کیفیت محصول باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثر توپوگرافی بر ویژگی های خاک, عملکرد و کیفیت چای در منطقه لاهیجان استان گیلان انجام شد. به این منظور از یک ترانسکت در شیب شمالی و یک ترانسکت در شیب جنوبی باغات چای منطقه, چهار موقعیت شیب انتخاب شد. در هر موقعیت شیب یک پروفیل حفر شد و در سه پلات اطراف آن نمونه برداری خاک از مرکز هر پلات (عمق صفر تا 30 سانتی متر) و نمونه برداری برگ سبز چای در هر پلات انجام گرفت. ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک, عملکرد و کیفیت چای بر اساس روش های استاندارد تعیین شدند. نتایج نشان داد که بیشترین درصد ماده آلی, ازت و فسفر خاک مربوط به موقعیت پنجه شیب می باشد و مقدار رطوبت اشباع جهت شمالی به طور معنی داری بیشتر از جهت جنوبی است. همچنین بیشترین مقدار عملکرد و ویژگی های کیفی چای شامل درصد تئافلاوین, تئاروبیجین, رنگ و شفافیت چای مربوط به موقعیت پنجه شیب دامنه شمالی می باشد. نتایج همبستگی نشان داد که ازت و ماده آلی خاک دو پارامتر مهم و مؤثر بر عملکرد و کیفیت چای می باشند. بر طبق نتایج ارزیابی کیفی تناسب اراضی منطقه مطالعاتی, مهمترین عوامل محدود کننده شامل شرایط اقلیمی به ویژه حداقل درجه حرارت سردترین ماه و توپوگرافی (شیب) برای کشت چای در منطقه می باشدکه در موقعیت شانه شیب و شیب پشتی, پایین ترین کلاس تناسب (N) را موجب شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یغمائیان مهابادی، نفیسه، نوبهار دیلمی، ناهید، رحیمی مشکله، مستانه، و فاطمی چوکامی، علی. (1398). تأثیر توپوگرافی بر ویژگی های خاک, عملکرد و کیفیت چای در منطقه ی لاهیجان. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، 42(4 )، 55-74. SID. https://sid.ir/paper/233758/fa

    Vancouver: کپی

    یغمائیان مهابادی نفیسه، نوبهار دیلمی ناهید، رحیمی مشکله مستانه، فاطمی چوکامی علی. تأثیر توپوگرافی بر ویژگی های خاک, عملکرد و کیفیت چای در منطقه ی لاهیجان. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(4 ):55-74. Available from: https://sid.ir/paper/233758/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه یغمائیان مهابادی، ناهید نوبهار دیلمی، مستانه رحیمی مشکله، و علی فاطمی چوکامی، “تأثیر توپوگرافی بر ویژگی های خاک, عملکرد و کیفیت چای در منطقه ی لاهیجان،” مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 4 ، pp. 55–74، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button