مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

828
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی دما و غلظت منعقد کننده ها در کاهش اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی آب-پنیر با روش آماری کسری از فاکتوریل کامل

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 64

چکیده

آب پنیر یکی از عمده پساب های لبنی و غنی از ترکیبات آلی می باشد. این ترکیبات, اکسیژن محلول در آب را کاهش داده, اکوسیستم فعال آب را غیرفعال کرده و باعث از بین رفتن موجودات آبزی می گردند. فرمولاسیون ترکیبی بهینه ای از غلظت منعقد-کننده های پکتین, آلژینات سدیم, سولفات آلومینیوم و کلرید آهن و دمای لخته سازی به منظور کاهش شاخص اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی آب پنیر تعیین شد. طراحی آزمایش ها با روش آماری کسری از فاکتوریل کامل و نرم افزار Qualitek-4 و تجزیه و تحلیل نتایج آزمایشگاهی با استفاده از روش تاگوچی انجام شد. شرایط بهینه با غلظت سولفات آلومینیوم, آلژینات سدیم, کلرید آهن و پکتین به ترتیب برابر با 2, 0.02, 1.5 و 1 گرم در لیتر و دمای 25 درجه سانتی گراد حاصل شد. درصد کاهش مورد انتظار در شاخص میزان اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی تحت شرایط بهینه, 33.722 درصد تخمین زده شده است. موثرترین فاکتور در کاهش بار آلی آب پنیر, تغییرات دمای لخته سازی با سهم 63 درصد بوده است. تغییر در غلظت سولفات آلومینیوم کمترین تاثیرگذاری (1.7 درصد) و تغییرات غلظت کلرید آهن نیز اثر ناچیزی در حد 7 درصد داشته است. تغییرات غلظت آلژینات سدیم و پکتین به ترتیب 18 و 10 درصد در کاهش میزان اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی در آب پنیر موثر بوده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اردستانی، فاطمه، و حسینی، الهام سادات. (1394). بهینه سازی دما و غلظت منعقد کننده ها در کاهش اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی آب-پنیر با روش آماری کسری از فاکتوریل کامل. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 4(1)، 53-64. SID. https://sid.ir/paper/233975/fa

    Vancouver: کپی

    اردستانی فاطمه، حسینی الهام سادات. بهینه سازی دما و غلظت منعقد کننده ها در کاهش اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی آب-پنیر با روش آماری کسری از فاکتوریل کامل. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1394؛4(1):53-64. Available from: https://sid.ir/paper/233975/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه اردستانی، و الهام سادات حسینی، “بهینه سازی دما و غلظت منعقد کننده ها در کاهش اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی آب-پنیر با روش آماری کسری از فاکتوریل کامل،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 4، no. 1، pp. 53–64، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button