مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

623
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

به کارگیری تبدیل موجک تصویر برای درجه بندی کیفی چای سبز به کمک الگوریتم های فراابتکاری

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 200

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی بهترین مشخصه های استخراج شده از تصاویر برای تعیین بهترین روش طبقه بندی کیفی چای سبز توسط الگوریتم های فراابتکاری انجام شد. 5 طبقه ی مختلف چای سبز مطابق با استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران ارزیابی شدند. پس از دریافت تصاویر گروه های مختلف چای سبز در رایانه, تعداد 6 بلوک تصویر مربعی از هرکدام از تصاویر رنگی اولیه جدا شدند. این بلوک های تصویر از حالت RGB به تصاویر سطح خاکستری تبدیل شدند. فیلتر موجک گسسته هار سطح اول روی تصاویر خاکستری اعمال شد و 4 زیرتصویر موجکی استخراج شدند. ماتریس های هم رخداد برای هرکدام از تصاویر زیرباند موجک محاسبه شدند و 17 ویژگی بافتی پرکاربرد در مطالعه های بافتی تصویر, از تصاویر زیرباندها استخراج شدند (مجموعاً 68 ویژگی بافتی برای هر بلوک تصویر). با استفاده از آنالیز مؤلفه های اصلی, تعداد 8 ترکیب ویژگی از ویژگی های اولیه تولید شدند و برای جداسازی 5 گروه چای سبز استفاده شدند. نتایج نشان داد که الگوریتم هایی از شبکه های عصبی مصنوعی, ماشین بردار پشتیبان و درخت تصمیم, قادر به طبقه بندی کیفی چای سبز با دقت بالایی بودند. درحالی که شبکه ی بیزین عملکرد قابل قبولی نداشت. باتوجه به آماره های ارزیابی, شبکه های عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه (با مقادیر آماره ی کاپا, ریشه ی میانگین مربعات خطا و دقت طبقه بندی به ترتیب برابر با 0/9901, 0/420 و 99/17 درصد) به عنوان بهترین طبقه بندی انتخاب شد. براساس نتایج این پژوهش, استفاده از ماشین بینایی و ویژگی های بافتی مستخرج از زیرباندهای موجک تصاویر, روش مناسبی برای طبقه بندی کیفی چای سبز می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخشی پورزیارتگاهی، عادل، ذرعی فروش، حماد، و باقری، ایرج. (1398). به کارگیری تبدیل موجک تصویر برای درجه بندی کیفی چای سبز به کمک الگوریتم های فراابتکاری. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 8(2 )، 189-200. SID. https://sid.ir/paper/234056/fa

    Vancouver: کپی

    بخشی پورزیارتگاهی عادل، ذرعی فروش حماد، باقری ایرج. به کارگیری تبدیل موجک تصویر برای درجه بندی کیفی چای سبز به کمک الگوریتم های فراابتکاری. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1398؛8(2 ):189-200. Available from: https://sid.ir/paper/234056/fa

    IEEE: کپی

    عادل بخشی پورزیارتگاهی، حماد ذرعی فروش، و ایرج باقری، “به کارگیری تبدیل موجک تصویر برای درجه بندی کیفی چای سبز به کمک الگوریتم های فراابتکاری،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 8، no. 2 ، pp. 189–200، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234056/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا