در این پژوهش، رهایش وانیلین از ریزکپسول های چندلایه تشکیل شده از ایزوله ی پروتئین سویا، نشاسته ی اصلاح شده و کیتوزان که توسط خشک کن پاششی تولیدشده بودند تحت شرایط مختلف بررسی گردید. ارزیابی رهایش با استفاده از یک شبیه ساز دهان بررسی شد. پارامترهای موردنظر شامل متغیرهای دهانی نظیر بزاق و دامنه ی تنش واردشده بر میزان رهایش وانیلین بود. برای بررسی نحوه ی رهایش وانیلین ریزکپسوله شده، رهایش این ریزکپسول ها (یک و دولایه) در دمای 37 درجه ی سانتی گراد و 6/8=pH و نیز تعداد دفعات جویدن (0، 30 و 55 دور در دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خصوصیات فیزیکوشیمیایی ریزکپسول ها مطالعه شد. نتایج بررسی رهایش ریزکپسول های یک لایه (ایزوله ی پروتئین سویا) و دولایه (نشاسته ی اصلاح شده) براساس معادله ی کورسمیر-پپاس حاکی از این بود که ریزکپسول های دولایه نسبت به ریزکپسول های یک لایه دارای ضریب نفوذ کمتری بودند که مقدار شاخص متوسط زمان انحلال (MDT) برای کپسول دولایه و یک لایه به ترتیب معادل 1/24 و 1/08 ساعت در دمای 37 درجه ی سانتی گراد محاسبه گردید، سپس در شرایط یکسان (افزودن بزاق و تنش برشی)، سرعت رهایش وانیلین از ریزکپسول های دولایه کمتر از ریزکپسول های یک لایه می باشد که این امر به دلیل پوشش نشاسته ی اصلاح شده ی اطراف پوسته ها و افزایش ضخامت پوسته ی ریزکپسول دولایه می باشد که باعث کاهش سرعت انتشار وانیلین از ریزکپسول های دولایه می شود.