مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

745
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ی تأثیر فشار در عرض غشا، pH و غلظت ماده ی فعال سطحی آنیونی SDS بر عملکرد فرایند اولترافیلتراسیون بهبودیافته با مایسل (MEUF) در تصفیه ی پساب لبنی به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

 عوامل فعال سطحی به علت توانایی در به دام انداختن ترکیبات آلی سمی و فلزات سنگین در تصفیه ی پساب های صنعتی به طور گسترده ای در بهبود فرایندهای غشایی به کار می روند. در این تحقیق به جهت بهبود روش اولترافیلتراسیون در تصفیه ی پساب لبنی به منظور کاهش اکسیژن لازم برای اکسیداسیون شیمیایی ترکیبات آلی (COD), مواد جامد نامحلول کل (TDS), کدورت و بهبود شار غشا از روش اولترافیلتراسیون بهبودیافته با مایسل (MEUF) استفاده شد. اهمیت سه فاکتور عملیاتی غلظت عامل فعال سطحی آنیونی (SDS), اختلاف فشار و pH و اثرات متقابل آنها با استفاده از روش پاسخ سطح و طراحی باکس بنکن موردارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش ها نشان داد که فاکتور غلظت عامل فعال سطحی آنیونی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین فاکتورها, به دلیل تشکیل لایه ی پلاریزاسیون غلظتی و افزایش تعداد مایسل ها اثر منفی بر شار تراوه داشته اما ازسوی دیگر دفع شاخص های آلودگی را بهبود داد. همچنین در فشارهای عملیاتی بالا به دلیل فشرده شدن مایسل ها میزان دفع شاخص های آلودگی کاهش یافت. علاوه برآن افزایش pH باعث افزایش میزان دفع COD, TDS و کدورت گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آراسته نوده، علی، خسرویار، سوسن، و حکیم زاده، وحید. (1398). مطالعه ی تأثیر فشار در عرض غشا, pH و غلظت ماده ی فعال سطحی آنیونی SDS بر عملکرد فرایند اولترافیلتراسیون بهبودیافته با مایسل (MEUF) در تصفیه ی پساب لبنی به روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 8(1 )، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/234098/fa

    Vancouver: کپی

    آراسته نوده علی، خسرویار سوسن، حکیم زاده وحید. مطالعه ی تأثیر فشار در عرض غشا, pH و غلظت ماده ی فعال سطحی آنیونی SDS بر عملکرد فرایند اولترافیلتراسیون بهبودیافته با مایسل (MEUF) در تصفیه ی پساب لبنی به روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1398؛8(1 ):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/234098/fa

    IEEE: کپی

    علی آراسته نوده، سوسن خسرویار، و وحید حکیم زاده، “مطالعه ی تأثیر فشار در عرض غشا, pH و غلظت ماده ی فعال سطحی آنیونی SDS بر عملکرد فرایند اولترافیلتراسیون بهبودیافته با مایسل (MEUF) در تصفیه ی پساب لبنی به روش سطح پاسخ،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 8، no. 1 ، pp. 67–78، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234098/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا