Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

709
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بهره وری فیزیکی و اقتصادی آب در محصولات عمده زراعی در حوضه تلوار استان کردستان

صفحات

 صفحه شروع 481 | صفحه پایان 491

چکیده

 مفاهیم آب مجازی و بهره وری آب به عنوان ابزارهای مدیریتی مؤثر در تحلیل مسائل مرتبط با مدیریت منابع آب مطرح هستند. این پژوهش, به منظور استفاده از شاخص های بهره وری فیزیکی و اقتصادی آب در مدیریت منابع آب در حوضه تلوار استان کردستان انجام شد. در این راستا, داده های هواشناسی و اقلیم, منابع آب, کشاورزی, آبیاری و مدیریتی حوزه آبخیز جمع آوری شد. سطح زیرکشت محصولات آبی در حوضه شناسایی و درصد کشت آن ها مشخص شد. اطلاعات مربوط به رشد این محصولات, تولید ماده خشک و میزان آب مصرفی آن ها با استفاده از نرم افزار CROPWAT و اندازه گیری های میدانی محاسبه شد. با استفاده از نتایج تحلیل این داده ها, شاخص های مدیریتی از جمله بهره وری فیزیکی و بهره وری اقتصادی محصولات محاسبه شد. نتایج نشان داد که پنج محصول گندم, سیب زمینی, جو, یونجه و شبدر بیش از 93 درصد سطح اراضی آبی حوضه را تشکیل می دهند. محصول سیب زمینی دارای بهره-وری فیزیکی بالا به میزان 3. 46 و محصول گندم کمترین بهره وری فیزیکی به میزان 0. 43 کیلوگرم بر متر مکعب را دارا است. با وجود عملکرد فیزیکی پایین گندم, بخش زیادی از آب مصرفی در محصول گندم, آب سبز است. حال آن که سیب زمینی کمترین مقدار آب سبز را مصرف می کند. همچنین, از لحاظ بهره وری اقتصادی محصولات گندم, جو و سیب زمینی بیشترین سود خالص اقتصادی را دارند و میزان سطح اراضی تحت کشت تطابق مناسبی با بهره وری اقتصادی دارد. نتایج این پژوهش می تواند به مدیریت صحیح و متناسب با منابع آب موجود در حوضه منجر شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی، عطا، پرهمت، جهانگیر، و سدری، محمدحسین. (1399). بررسی بهره وری فیزیکی و اقتصادی آب در محصولات عمده زراعی در حوضه تلوار استان کردستان. مهندسی و مدیریت آبخیز، 12(2 )، 481-491. SID. https://sid.ir/paper/234749/fa

    Vancouver: کپی

    امینی عطا، پرهمت جهانگیر، سدری محمدحسین. بررسی بهره وری فیزیکی و اقتصادی آب در محصولات عمده زراعی در حوضه تلوار استان کردستان. مهندسی و مدیریت آبخیز[Internet]. 1399؛12(2 ):481-491. Available from: https://sid.ir/paper/234749/fa

    IEEE: کپی

    عطا امینی، جهانگیر پرهمت، و محمدحسین سدری، “بررسی بهره وری فیزیکی و اقتصادی آب در محصولات عمده زراعی در حوضه تلوار استان کردستان،” مهندسی و مدیریت آبخیز، vol. 12، no. 2 ، pp. 481–491، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234749/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا