Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

969
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آب مجازی و شاخص های بهره وری آب کشاورزی در محصولات عمده زراعی (مطالعه موردی: شهرستان سقز استان کردستان)

صفحات

 صفحه شروع 1046 | صفحه پایان 1054

چکیده

 آب به عنوان کمیاب ترین نهاده کشاورزی, افزایش بهره وری آن طی چند دهه ی اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. بررسی ها بر اساس مقدار آب مجازی و شاخص های بهروری آب در محصولات کشاورزی, نیاز به پی ریزی روابطی است که نشان دهنده ی مقدار واقعی مصرف آن برای تولید محصولات باشد. پژوهش حاضر با استفاده از سه شاخص بهره وری فیزیکی و اقتصادی آب شامل CPD, BPD و, NBPD مقدار آب مجازی محصولات زراعی منتخب (گندم آبی, جو آبی, نخود آبی, چغندرقند, سیب زمینی, گوجه فرنگی, خیار, یونجه و شبدر) در سال زراعی 95-1394 برای شهرستان سقز استان کردستان اندازه گیری و بررسی شده است. نتایج بررسی شاخص بهره وری فیزیکی برای محصولات چغندرقند و نخود آبی به ترتیب برابر 5/9 و 2/0 کیلوگرم بر مترمکعب و به ترتیب بالاترین و پایین ترین مقادیر را دارا می باشند. همچنین نتایج بهره وری اقتصادی و خالص بهره وری این شاخص برای محصولات سیب زمینی و گوجه فرنگی به ترتیب حدود 3900 و 395 تومان در مترمکعب و شاخص بهره وری خالص اقتصادی بالغ بر 1420 و 110-تومان بر مترمکعب, بالاترین و پایین ترین مقادیر را به خود اختصاص داده اند. از دیگر نتایج تحقیق برای مقدار آب مجازی نشان داد, محصول نخود با 2/4 مترمکعب بر کیلوگرم آب مجازی بالاترین سطح آب مجازی را به خود اختصاص داده است که پایین ترین میزان بهره وری آب مجازی نیز در این محصول می باشد. در مقابل این شاخص برای محصول چغندرقند با مقدار 10 کیلوگرم بر مترمکعب بالاترین مقدار بهره وری آب مجازی را در منطقه موردمطالعه داراست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باغبانیان، مصطفی، امام وردی، قدرت اله، قادرزاده، حامد، دامن کشیده، مرجان، و امین رشتی، نارسیس. (1399). بررسی آب مجازی و شاخص های بهره وری آب کشاورزی در محصولات عمده زراعی (مطالعه موردی: شهرستان سقز استان کردستان). مجله آبیاری و زهکشی ایران، 14(3 )، 1046-1054. SID. https://sid.ir/paper/384120/fa

    Vancouver: کپی

    باغبانیان مصطفی، امام وردی قدرت اله، قادرزاده حامد، دامن کشیده مرجان، امین رشتی نارسیس. بررسی آب مجازی و شاخص های بهره وری آب کشاورزی در محصولات عمده زراعی (مطالعه موردی: شهرستان سقز استان کردستان). مجله آبیاری و زهکشی ایران[Internet]. 1399؛14(3 ):1046-1054. Available from: https://sid.ir/paper/384120/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی باغبانیان، قدرت اله امام وردی، حامد قادرزاده، مرجان دامن کشیده، و نارسیس امین رشتی، “بررسی آب مجازی و شاخص های بهره وری آب کشاورزی در محصولات عمده زراعی (مطالعه موردی: شهرستان سقز استان کردستان)،” مجله آبیاری و زهکشی ایران، vol. 14، no. 3 ، pp. 1046–1054، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384120/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا