مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,075
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان مقاومت ارقام مختلف گوجه فرنگی مورد کشت در استان آذربایجان شرقی در برابر نژاد یک قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 89

چکیده

پژمردگی فوزاریومی گوجه فرنگی ناشی از قارچFusarium oxysporum f. sp. lycopersici یکی از مهم ترین بیماری های این گیاه در جهان و ایران است. به کارگیری ارقام مقاوم, استفاده از آنتاگونیست های قارچی و باکتریایی و رعایت تناوب زراعی چندین ساله از مهم ترین شیوه های مدیریت این بیماری می باشد. با توجه به فقدان اطلاعات جامع و دقیق در مورد واکنش ارقام مختلف گوجه فرنگی در برابر پژمردگی فوزاریومی در استان آذربایجان شرقی, این پژوهش به منظور بررسی میزان مقاومت نه رقم گوجه فرنگی متداول در ایران انجام گرفت. بر اساس شاخص درصد بیماری و سطح زیر منحنی پیشرفت بیماری, ارقام Walter و Primo Early به ترتیب به عنوان ارقام مصون و بسیار حساس شناخته شده و سایر ارقام شامل Falat, King Star, Monalisa, Petopride5, Super Chef, Super Stone و Super Strain b در مقابل عامل بیماری حساس یا نیمه حساس بودند. در تمامی ارقام مورد بررسی غیر از رقم Walter, شاخص بیماری, مساحت زیر منحنی پیشرفت بیماری, میانگین وزن خشک ریشه, میانگین وزن خشک اندام های هوایی, میانگین وزن تر ریشه, میانگین وزن تر اندام های هوایی, طول ساقه و قطر ساقه در گیاهان آلوده, اختلاف معنی داری با گیاهان شاهد در سطح احتمال یک درصد نشان داد. از آنجائی که در ارقام Super Strain b, Super Chef و Falat, شدت بیماری و سطح زیر منحنی پیشرفت بیماری, دارای کمترین مقدار در بین 9 رقم مورد بررسی بود لذا این سه رقم برای مدیریت بهتر بیماری می توانند مورد استفاده کشاورزان قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسایی، نسرین، ویانی، علی، و ارزنلو، مهدی. (1397). ارزیابی میزان مقاومت ارقام مختلف گوجه فرنگی مورد کشت در استان آذربایجان شرقی در برابر نژاد یک قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 7(3 )، 77-89. SID. https://sid.ir/paper/237572/fa

    Vancouver: کپی

    پارسایی نسرین، ویانی علی، ارزنلو مهدی. ارزیابی میزان مقاومت ارقام مختلف گوجه فرنگی مورد کشت در استان آذربایجان شرقی در برابر نژاد یک قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛7(3 ):77-89. Available from: https://sid.ir/paper/237572/fa

    IEEE: کپی

    نسرین پارسایی، علی ویانی، و مهدی ارزنلو، “ارزیابی میزان مقاومت ارقام مختلف گوجه فرنگی مورد کشت در استان آذربایجان شرقی در برابر نژاد یک قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 7، no. 3 ، pp. 77–89، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237572/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button