مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ارقام مختلف تجاری بادام روی واکنش های زیستی شته ی آردی بادامHyalopterus amygdali Blanch. (Hom., Aphididae) در شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 112

چکیده

 استان آذربایجان شرقی یکی از مهم ترین مراکز عمده ی تولیدکننده ی محصول بادام و نهال اصلاح شده ی این گونه گیاهی با ارزش در کشور است. درختان بادام در طول زندگی خود مورد حمله ی آفات متنوعی از جمله شته ها قرار می گیرند. شته ی آردیHyalopterus amygdali (Blanchard, 1840) گونه ی غالب در روی درختان بادام در استان آذربایجان شرقی است. این آفت با تغذیه از شیره ی گیاهی برگ و سرشاخه ی بادام خسارت قابل توجهی وارد می سازد. مطالعه ی حاضر به منظور تشخیص برخی از ویژگی های آنتی بیوزی چند رقم تجاری بادام با نام های سهند (بومی منطقه), شکوفه, آذر (ارقام اصلاح شده داخلی), فرانیس و نوپلوس اولترا (ارقام خارجی) روی شته ی آردی بادام تحت شرایط مزرعه ای انجام شد. صفات مورد اندازه گیری شامل تعیین درصد بقای پوره ها, طول دوره ی نشو و نمای پورگی, شاخص رشد, قدرت باروری و نرخ ذاتی افزایش جمعیت (rm) حشرات کامل بی بال شته اردی بادام بود. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بین ارقام مورد مطالعه بادام از نظر تأثیر روی طول دوره ی نشو و نمای پورگی و قدرت باروری شته ی آردی بادام اختلاف معنی داری وجود نداشته ولی اختلاف بین میانگین نرخ ذاتی افزایش جمعیت (rm value) حشرات کامل بی بال در سطح احتمال پنج درصد معنی دار است. مطابق این یافته ها, میانگین کل میزان بقای پوره ها 86/3 ± 68 درصد, طول دوره ی نشو و نمای پورگی 11/0 ± 96/8 روز, تعداد نتاج تولید شده به ازای یک فرد ماده 21/2 ± 02/38 پوره و نرخ ذاتی افزایش جمعیت برابر با 0043/0 ± 2581/0 ماده/ماده/روز به دست آمد. مقایسه ی گروهی ارقام اصلاح شده با رقم بومی منتخب از توده های منطقه (سهند) حاکی از وجود اختلاف معنی دار بین رقم سهند با ارقام آذر, شکوفه, فرانیس و نوپلوس اولترا (ارقام اصلاح شده) در تمامی صفات مورد مطالعه در سطح احتمال یک درصد بود. شته های پرورش یافته روی رقم سهند دارای باروری کمتر و نرخ ذاتی افزایش جمعیت پایین تر بود. بنابراین می توان اظهار نمود که سهند در مقایسه با سایر ارقام به طور نسبی یک رقم مقاوم به شته ی آردی بادام است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفرلو، محمد. (1396). اثر ارقام مختلف تجاری بادام روی واکنش های زیستی شته ی آردی بادامHyalopterus amygdali Blanch. (Hom., Aphididae) در شرایط مزرعه. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 6(1 )، 101-112. SID. https://sid.ir/paper/237612/fa

    Vancouver: کپی

    جعفرلو محمد. اثر ارقام مختلف تجاری بادام روی واکنش های زیستی شته ی آردی بادامHyalopterus amygdali Blanch. (Hom., Aphididae) در شرایط مزرعه. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1396؛6(1 ):101-112. Available from: https://sid.ir/paper/237612/fa

    IEEE: کپی

    محمد جعفرلو، “اثر ارقام مختلف تجاری بادام روی واکنش های زیستی شته ی آردی بادامHyalopterus amygdali Blanch. (Hom., Aphididae) در شرایط مزرعه،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 6، no. 1 ، pp. 101–112، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237612/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button