مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

501
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برخی ویژگی های بیوشیمیایی آلفا-آمیلازهای گوارشی Anagasta kuehniella (Zeller) (Lepidoptera: Pyralidae) و اثرات مهارکنندگی سه عصاره ی پروتئینی روی فعالیت آن ها

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 72

چکیده

شب پره ی مدیترانه ای آرد, Anagasta kuehniella (Zeller) (Lep.; Pyralidae) با تغذیه از آرد سبب کاهش کیفیت نان تولیدی می شود. ایجاد اختلال در دستگاه گوارش حشرات با استفاده از مهارکننده های آنزیم های گوارشی که از گیاهان تراژن استخراج می شوند, یکی از روش های کنترل محسوب می شود. در این مطالعه, اثر عصاره ها ی پروتئینی گندم ارقام سیوند, سرداری و تریتیکاله روی فعالیت آلفا-آمیلازهای لاروهای سنین چهارم و پنجم شب پره ی مدیترانه ای آرد بررسی شد. برای استخراج پروتئین از بذرها, آمونیوم سولفات 70 درصد مورد استفاده قرار گرفت. اسیدیته و دمای بهینه ی فعالیت آلفا-آمیلاز به ترتیب 10 و 40 درجه ی سانتی گراد به دست آمد. طبق نتایج حاصل, بالاترین غلظت عصاره های پروتئینی ارقام گندم سیوند و سرداری (13میکروگرم پروتئین بر میلی لیتر) و تریتیکاله (16 میکروگرم پروتئین بر میلی لیتر) فعالیت آنزیم را به ترتیب 08/73, 07/71 و 88/65 درصد در لاروهای سن پنجم و 16/58, 14/42 و 25/50 درصد در لاروهای سن چهارم کاهش دادند. در پایین ترین غلظت عصاره های پروتئینی گندم ارقام سیوند و سرداری (812/0 میکروگرم پروتئین بر میلی لیتر) و تریتیکاله (یک میکروگرم پروتئین بر میلی لیتر) نیز فعالیت آنزیم را به ترتیب93/19, 8/17 و 26/25 درصد در لارو سن پنجم و 78/11, 81/12 و 09/10 درصد در لارو سن چهارم کاهش دادند. در ژل زایموگرام بدون استفاده از مهارکننده تنها یک باند مشاهده شد. در بالاترین غلظت عصاره ها, در لاروهای سن پنجم, باند آمیلازی ناپدید شد و در لاروهای سن چهارم, وضوح باند کم تر شد. با کاهش دز مهارکننده ها, وضوح باندها افزایش یافت. طبق نتایج به دست آمده, عصاره های پروتئینی ارقام سیوند, سرداری و تریتیکاله پتانسیل خوبی برای کاهش فعالیت آمیلازی در لارو آفت مورد نظر داشته و می تواند در برنامه های مدیریت این آفت در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقدمی مونقی، اکرم، فرشباف پورآباد، رضا، و مجیدیانی، سیما. (1397). برخی ویژگی های بیوشیمیایی آلفا-آمیلازهای گوارشی Anagasta kuehniella (Zeller) (Lepidoptera: Pyralidae) و اثرات مهارکنندگی سه عصاره ی پروتئینی روی فعالیت آن ها. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 7(4 )، 61-72. SID. https://sid.ir/paper/237646/fa

    Vancouver: کپی

    مقدمی مونقی اکرم، فرشباف پورآباد رضا، مجیدیانی سیما. برخی ویژگی های بیوشیمیایی آلفا-آمیلازهای گوارشی Anagasta kuehniella (Zeller) (Lepidoptera: Pyralidae) و اثرات مهارکنندگی سه عصاره ی پروتئینی روی فعالیت آن ها. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛7(4 ):61-72. Available from: https://sid.ir/paper/237646/fa

    IEEE: کپی

    اکرم مقدمی مونقی، رضا فرشباف پورآباد، و سیما مجیدیانی، “برخی ویژگی های بیوشیمیایی آلفا-آمیلازهای گوارشی Anagasta kuehniella (Zeller) (Lepidoptera: Pyralidae) و اثرات مهارکنندگی سه عصاره ی پروتئینی روی فعالیت آن ها،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 7، no. 4 ، pp. 61–72، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237646/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button