مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تغییرات فیزیولوژیکی در گلابی بعد از مایه زنی با باکتری مولد بیماری آتشک (Erwinia amylovora)

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 120

چکیده

 به منظور بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی در ارقام گلابی درگزی و ویلیام دوشس بعد از مایه زنی با باکتری مولد بیماری آتشک (E. amylovora), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. ارزیابی مقاومت بر اساس درصد نسبت پیشرفت بیماری آتشک در شاخه به کل طول شاخه صورت گرفت. برخی از شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی شامل آنزیم های آسکوربات پراکسیداز (APX), کاتالاز (CAT), گایاکول پراکسیداز (POX), تجمع پراکسید هیدروژن و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی (TAC) قبل از تلقیح باکتری (زمان صفر) و سه, شش, 9, 12 و 15 روز بعد از مایه زنی با باکتری مولد بیماری آتشک به منظور تعیین نقش آنها در مکانیزم مقاومت بعد از حمله ی پاتوژن اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد کلیه ی پارامترهای بیوشیمیایی تحت تاثیر حمله ی پاتوژن قرار گرفتند. بیشتر پارامترهای بیوشیمیایی در رقم درگزی در مقایسه با رقم ویلیام دوشس, بعد از حمله ی پاتوژن افزایش معنی داری نشان دادند. فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در رقم درگزی اختلاف معنی داری در سطح یک درصد با رقم ویلیام دوشس در طول دوره ی تلقیح داشت و در روزهای ششم تا دوازدهم بعد از تلقیح به حداکثر مقدار رسید. بررسی پیشرفت بیماری در سرشاخه ها نشان داد سرعت پیشرفت نکروز در سرشاخه ی گلابی در ارتباط با شاخص حساسیت رقم بود به طوریکه رقم ویلیام دوشس با شاخص حساسیت بیشتر, دارای سرعت نکروز بالاتری بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باغبانی، مهسا، عرفانی مقدم، جواد، و نورالهی، خشنود. (1396). ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تغییرات فیزیولوژیکی در گلابی بعد از مایه زنی با باکتری مولد بیماری آتشک (Erwinia amylovora). پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 6(2 )، 107-120. SID. https://sid.ir/paper/237674/fa

    Vancouver: کپی

    باغبانی مهسا، عرفانی مقدم جواد، نورالهی خشنود. ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تغییرات فیزیولوژیکی در گلابی بعد از مایه زنی با باکتری مولد بیماری آتشک (Erwinia amylovora). پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1396؛6(2 ):107-120. Available from: https://sid.ir/paper/237674/fa

    IEEE: کپی

    مهسا باغبانی، جواد عرفانی مقدم، و خشنود نورالهی، “ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تغییرات فیزیولوژیکی در گلابی بعد از مایه زنی با باکتری مولد بیماری آتشک (Erwinia amylovora)،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 6، no. 2 ، pp. 107–120، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا