مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

701
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر برهم کنش ورمی کمپوست و چای کمپوست بر خیار گلخانه ای تحت تنش آبی

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 68

چکیده

 در این تحقیق به بررسی سطوح مختلف آب آبیاری, ورمی کمپوست و چای کمپوست بر گیاه خیار گلخانه ای پرداخته شد. آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت پشته ای انجام گرفت. تیمارها شامل سه سطح چای کمپوست(25, 50 و 75 درصد حجمی), سه سطح ورمی کمپوست(1, 5/1 و 2 کیلوگرم در هر متر مربع) و سه سطح تنش آبی(100, 75 و 50 درصد نیازآبی گیاه) بود. ورمی کمپوست قبل از کاشت به خاک داده شد و چای کمپوست در سه مرحله(30 روز, 60 روز و 90 روز بعد از کاشت) بر روی گیاه پاشیده شد. نتایج نشان داد تیمارها بر پارامترهای اندازه-گیری شده شامل قطر, طول و وزن میوه, ارتفاع بوته, عملکرد و بهره وری آب آبیاری در سطح احتمال پنج و یک درصد تأثیر معنی داری داشت. کاهش مصرف آب باعث کاهش عملکرد و اجزای عملکرد گردید اما از این نظر بین تیمار 100 و 75 درصد نیاز آبی گیاه تفاوت معنی دار مشاهده نشد. اثرات متقابل ورمی کمپوست, چای کمپوست و تنش آبی نشان داد در شرایطی که کم آبی 75 درصد به کار می رود استفاده 75 درصدی ورمی کمپوست و چای کمپوست باعث کاهش اثرات تنش آبی می شود. اثرات متقابل ورمی کمپوست و چای کمپوست نشان داد در استفاده 100 درصدی از ورمی کمپوست جهت کاهش عملکرد و اجزای آن بایستی مصرف چای کمپوست تا 50 درصد کاهش یابد. اما زمانی که ورمی کمپوست کامل استفاده نمی شود می توان, مصرف چای کمپوست را تا 75 درصد افزایش داد. بنابراین می توان گفت اثرات ورمی کمپوست و عصاره آن بر روی رشد گیاهان بستگی به غلظت آن ها دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، حلیمه، و راشکی، پریا. (1398). تأثیر برهم کنش ورمی کمپوست و چای کمپوست بر خیار گلخانه ای تحت تنش آبی. مدیریت آب و آبیاری، 9(1 )، 55-68. SID. https://sid.ir/paper/240073/fa

    Vancouver: کپی

    پیری حلیمه، راشکی پریا. تأثیر برهم کنش ورمی کمپوست و چای کمپوست بر خیار گلخانه ای تحت تنش آبی. مدیریت آب و آبیاری[Internet]. 1398؛9(1 ):55-68. Available from: https://sid.ir/paper/240073/fa

    IEEE: کپی

    حلیمه پیری، و پریا راشکی، “تأثیر برهم کنش ورمی کمپوست و چای کمپوست بر خیار گلخانه ای تحت تنش آبی،” مدیریت آب و آبیاری، vol. 9، no. 1 ، pp. 55–68، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button