مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی دانش فنی کشاورزان در رابطه با زراعت زعفران (مورد مطالعه: استان خراسان جنوبی)

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 32

چکیده

 یکی از عوامل پائین بودن میزان عملکرد زعفران در ایران, عدم اطلاعات کافی و ناآشنا بودن زعفران کاران با اصول کشت و کار علمی این گیاه نقدینه است. در این تحقیق, هدف این بود که با ارزیابی دانش کشاورزان استان خراسان جنوبی در مورد کشت زعفران, نقاط ضعف و قوت آنان مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان از طریق انتقال یافته های این پژوهش به متولیان و کشاورزان, قدم های موثری را در جهت افزایش عملکرد, برداشت. برای بررسی این موضوع, پرسشنامه ای محقق ساخت شامل 36 سوالدر مورد مسائل کاشت, داشت و برداشت زعفران و 13 پرسش پیرامون اطلاعات عمومی و سوالات ترویجی به تعداد 235 عدد در بین جامعه آماری زعفران کاران استان خراسان جنوبی به صورت تصادفی طبقه ای(و برای اینکه نمونه نماینده جمعیت تحت مطالعه باشد) توزیع گردید. متغیر وابسته, نمره کل آزمودنی ها برای پاسخ صحیح آن ها بود. مقایسه آماری بین میانگین سطوح مختلف هر یک از متغیرهای مستقل (با اثر معنی دار) با استفاده از نرم افزار SAS و روش توکی-کرامر انجام شد.کسانی که در کلاس های ترویجی شرکت نموده بودند, افرادی که تحصیلات آن ها دیپلم و بالاتر بود و همچنین کسانی که محصولات خود را بیمه نکرده بودند در سطح معنی داری یک درصد, به تعداد سوالات بیشتری, پاسخ صحیح دادند. کسانی که وام دریافت نموده بودند و افرادی که در روستا زندگی می کردند در سطح معنی داری 5 درصد, به سوالات بیشتری, پاسخ صحیح دادند. لازم است از طریق برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلندمدت, سطح دانش کشاورزان منطقه را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن پور، مجتبی، فرهنگ فر، همایون، خزیمه نژاد، حسین، و بهدانی، محمدعلی. (1396). ارزیابی دانش فنی کشاورزان در رابطه با زراعت زعفران (مورد مطالعه: استان خراسان جنوبی). پژوهش های زعفران، 5(1)، 18-32. SID. https://sid.ir/paper/240425/fa

    Vancouver: کپی

    حسن پور مجتبی، فرهنگ فر همایون، خزیمه نژاد حسین، بهدانی محمدعلی. ارزیابی دانش فنی کشاورزان در رابطه با زراعت زعفران (مورد مطالعه: استان خراسان جنوبی). پژوهش های زعفران[Internet]. 1396؛5(1):18-32. Available from: https://sid.ir/paper/240425/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی حسن پور، همایون فرهنگ فر، حسین خزیمه نژاد، و محمدعلی بهدانی، “ارزیابی دانش فنی کشاورزان در رابطه با زراعت زعفران (مورد مطالعه: استان خراسان جنوبی)،” پژوهش های زعفران، vol. 5، no. 1، pp. 18–32، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240425/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button