مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

406
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل موثر بر مصرف بیش از حد مجاز کود ازته در کشت زعفران: مطالعه موردی منطقه تربت حیدریه

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 140

چکیده

 مصرف مقادیر بالای کودهای ازته علاوه بر اینکه هدف زارع که همان افزایش محصول است را برآورده نمی کند, بلکه باعث ایجاد آلودگی های زیست محیطی می شود. اینکه چگونه به بهترین نحو مصرف کود ازته را توسط کشاورزان تحت تأثیر قرار دهیم تا آلودگی های حاصله را بدون تأثیر بر رفاه و فرصت های توسعه ای آن ها کاهش دهیم, موضوع مهمی است که باید مورد ارزیابی قرار گیرد. مطالعه حاضر با هدف پاسخگویی به این سوال برای محصول زعفران انجام شده است. برای این منظور, عوامل موثر در مصرف کود ازته در منطقه تربت حیدریه, به عنوان یکی از مناطق عمده تولید زعفران, مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در این راستا از اطلاعات مربوط به 400 زعفران کار که در سال 1395 از منطقه تربت حیدریه جمع آوری گردیده, استفاده شده است. نتایج حاصل از برآورد الگوی لاجیت حاکی از ارتباط مثبت متغیرهای سن مزرعه زعفران, سن کشاورز, اندازه مزرعه, دفعات آبیاری و داشتن شغل غیر زراعی با سطح مصرف کود ازته و ارتباط منفی میان متغیرهای سطح تحصیلات, میزان مصرف کود حیوانی, حاصلخیزی خاک, قیمت کود ازته و تجربه با سطح مصرف کود ازته می باشد. براین اساس, تلاش در جهت آگاهی بیشتر زعفران کاران با مدیریت مصرف کودها, ارائه گزینه های تکنولوژیکی نوین, بویژه برای مزارع بزرگ, و استفاده از سیاستهای قیمتی با هدف جایگزینی نهاده های دیگر همچون کودهای بیولوژیک, پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محتشمی، تکتم، و زندی دره غریبی، بهاره. (1397). عوامل موثر بر مصرف بیش از حد مجاز کود ازته در کشت زعفران: مطالعه موردی منطقه تربت حیدریه. پژوهش های زعفران، 6(1 )، 127-140. SID. https://sid.ir/paper/240438/fa

    Vancouver: کپی

    محتشمی تکتم، زندی دره غریبی بهاره. عوامل موثر بر مصرف بیش از حد مجاز کود ازته در کشت زعفران: مطالعه موردی منطقه تربت حیدریه. پژوهش های زعفران[Internet]. 1397؛6(1 ):127-140. Available from: https://sid.ir/paper/240438/fa

    IEEE: کپی

    تکتم محتشمی، و بهاره زندی دره غریبی، “عوامل موثر بر مصرف بیش از حد مجاز کود ازته در کشت زعفران: مطالعه موردی منطقه تربت حیدریه،” پژوهش های زعفران، vol. 6، no. 1 ، pp. 127–140، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240438/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button