مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات محلول پاشی اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم بر محتوای کلروفیل، نشت الکترولیت و رشد بنه های دختری زعفران در شرایط بیرجند

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 49

چکیده

 به منظور بررسی نقش محلول پاشی هورمون اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم بر گیاه زعفران, آزمایشی دو ساله (94-1393 و 94-1395) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی سرایان (دانشگاه بیرجند) به اجرا در آمد. در این آزمایش, غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک (5/0, 1 و 2 میلی مولار بر لیتر) و نیترات پتاسیم (250, 500 و 1000 میلی گرم بر لیتر) به همراه تیمار شاهد (آب مقطر) در دو زمان بر روی گیاه زعفران محلول پاشی گردید. بر اساس نتایج آزمایش, بیشترین میزان کلروفیل a و نسبت کلروفیل a/b در تیمار 1000 میلی گرم بر لیتر نیترات پتاسیم به ترتیب به مقدار 935/6 و 64/123 میلی گرم بر گرم وزن تر حاصل شد که با سطح 2 میلی مولار اسید سالیسیلیک از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت. بیشترین میزان کلروفیل b در تیمار 5/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک به مقدار 0849/1 میلی گرم بر گرم مشاهده شد که با تیمار 1 میلی مولار اسید سالیسیلیک اختلاف معنی داری نشان نداد. مصرف تمامی سطوح اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم مقدار نشت الکترولیت ها را به طور نسبی کاهش داد. افزون بر این, بالاترین مقدار وزن تر پداژه دختری (90/3 گرم), تعداد برگ (8 عدد در هر بوته) و طول برگ (81/33 سانتی متر) در سطح 2 میلی مولار اسید سالیسیلیک, به دست آمد. در مجموع به نظر می رسد اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم با تأثیر بر فرآیندهای فیزیولوژیک گیاه, سبب کاهش اثرات منفی تنش سرما بواسطة کاهش میزان نشت الکترولیت ها و نیز افزایش رشد بنه های دختری و توسعة اندام فتوسنتز کنندة گیاه دارویی زعفران می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جباری، مانی، خیاط، مهدی، فلاحی، حمیدرضا، و صمدزاده، علیرضا. (1397). اثرات محلول پاشی اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم بر محتوای کلروفیل, نشت الکترولیت و رشد بنه های دختری زعفران در شرایط بیرجند. پژوهش های زعفران، 6(1 )، 27-49. SID. https://sid.ir/paper/240442/fa

    Vancouver: کپی

    جباری مانی، خیاط مهدی، فلاحی حمیدرضا، صمدزاده علیرضا. اثرات محلول پاشی اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم بر محتوای کلروفیل, نشت الکترولیت و رشد بنه های دختری زعفران در شرایط بیرجند. پژوهش های زعفران[Internet]. 1397؛6(1 ):27-49. Available from: https://sid.ir/paper/240442/fa

    IEEE: کپی

    مانی جباری، مهدی خیاط، حمیدرضا فلاحی، و علیرضا صمدزاده، “اثرات محلول پاشی اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم بر محتوای کلروفیل, نشت الکترولیت و رشد بنه های دختری زعفران در شرایط بیرجند،” پژوهش های زعفران، vol. 6، no. 1 ، pp. 27–49، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240442/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button