مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

487
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان غلظت عناصر غذایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم در بنه گیاه زعفران مزارع چندساله شهرستان های قائن و نهبندان در خراسان جنوبی

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 159

چکیده

 زعفران با نام علمی (Crocus sativus L. ) یکی از مهم ترین محصولات صادراتی ایران است. لذا تحقیق حاضر با هدف تعیین غلظت عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم در بنه گیاه زعفران در تعدادی از اگرواکوسیستم های خراسان جنوبی (قائن و نهبندان) در سال 1394 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از دو منطقه قائن و نهبندان از مزارع سه, پنج و هفت ساله تهیه گردید و از هر یک از مزارع فوق سه مزرعه انتخاب و سپس از هر مزرعه, سه کرت و از هر کرت یک نمونه بنه انتخاب شد. غلظت عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم در بنه گیاه زعفران بر اساس روش های استاندارد اندازه گیری گردید. اثرات متقابل منطقه و سن مزرعه بر درصد نیتروژن بنه معنی دار نبود ولی غلظت عناصر غذایی فسفر و پتاسیم بنه را تحت تأثیر قرار داد. بیشترین غلظت نیتروژن بنه در مزارع سه ساله شهرستان قائن به دست آمد. همچنین غلظت نیتروژن بنه زعفران در مزارع هفت ساله کاهش معنی داری نسبت به مزارع سه ساله داشت. غلظت فسفر و پتاسیم بنه زعفران در مزارع پنج ساله قائن افزایش معنی داری نسبت به مزارع سه و هفت ساله دو شهرستان داشت. نتایج این تحقیق نشان داد مزارع پنج ساله شهرستان قائن به دلیل داشتن میزان بالای غلظت عناصر غذایی در بنه مانند نیتروژن, فسفر و پتاسیم با مقدار 7. 23 کیلوگرم در هکتار ماده خشک دارای بیشترین عملکرد بود. در مجموع انتخاب بنه ها با وزن مناسب برای کاشت و استفاده مناسب از عناصر غذایی به ویژه نیتروژن, فسفر, پتاسیم و همچنین موازنه صحیح آن در خاک می تواند در افزایش عملکرد و ثبات حاصلخیزی خاک مؤثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مکتب داران، مبینا، سیاری زهان، محمدحسن، جامی الاحمدی، مجید، و زمانی، غلامرضا. (1398). مقایسه میزان غلظت عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم در بنه گیاه زعفران مزارع چندساله شهرستان های قائن و نهبندان در خراسان جنوبی. پژوهش های زعفران، 7(1 )، 145-159. SID. https://sid.ir/paper/240451/fa

    Vancouver: کپی

    مکتب داران مبینا، سیاری زهان محمدحسن، جامی الاحمدی مجید، زمانی غلامرضا. مقایسه میزان غلظت عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم در بنه گیاه زعفران مزارع چندساله شهرستان های قائن و نهبندان در خراسان جنوبی. پژوهش های زعفران[Internet]. 1398؛7(1 ):145-159. Available from: https://sid.ir/paper/240451/fa

    IEEE: کپی

    مبینا مکتب داران، محمدحسن سیاری زهان، مجید جامی الاحمدی، و غلامرضا زمانی، “مقایسه میزان غلظت عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم در بنه گیاه زعفران مزارع چندساله شهرستان های قائن و نهبندان در خراسان جنوبی،” پژوهش های زعفران، vol. 7، no. 1 ، pp. 145–159، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240451/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button