مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر بقایای آلی مختلف بر برخی خصوصیات و روند تغییرات عناصر غذایی در فرآیند تولید ورمی کمپوست

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 194

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تغییرات برخی عناصر غذایی موجود در بقایای آلی در فرآیند تولید ورمی-کمپوست انجام گردید. مواد آلی شامل کود گاوی + سبوس گندم (CB), کود گاوی+ کاه و کلش (CS), کود گاوی+ لاشبرگ درختان چنار و افرا (CL), کود گاوی+ بقایای هرس درختان سیب و انگور (CP), کود گاوی+ ضایعات عرقیات بادرنجبویه (CE) به همراه تیمار شاهد کود گاوی (C) در حضور کرم خاکی Eisenia fetida تیمار گردید و در زمانهای صفر, 60, 120 و 180 روز برخی خواص کمپوست ها و تغییرات عناصر غذایی ارزیابی گردید. مقادیر EC با گذشت زمان در تمام بقایای آلی افزایش معنی داری داشت (dS/m 8/3-9/1: EC) و pH در محدوده خنثی تا قلیایی قرار گرفت (4/7-5/6: pH). مقادیر CEC به طور معنی داری در تمام تیمارها افزایش نشان داد و بیشترین مقدار آن در زمان 180 روز در تیمار CS (cmol + /kg364) مشاهده گردید. همچنین مقادیر فسفر و پتاسیم در بقایای آلی تجزیه شده به طور معنی داری افزایش یافت و بیشترین مقدار این عناصر در تیمارهای CP و CS به ترتیب 01/1 و 31/2% بود. مقدار نیتروژن در تیمارهای CP, CE و CL به ترتیب 51/2, 97/1 و91/1 برابر مقدار اولیه افزایش نشان داد و میزان کربن آلی در طول تجزیه بقایا بطور معنی داری کاهش یافت و بیشترین کاهش میزان کربن آلی در تیمار CE و C به ترتیب 54/0 و52/0 برابر مقادیر اولیه مشاهده گردید. نسبت C/N در کلیه تیمارها بطور معنی داری کاهش یافت که در تیمارهای CP و C بیشترین و کمترین مقادیر کاهش نسبت C/N به ترتیب 22/0و47/0 برابر مقادیر اولیه مشاهده گردید و مقدار نهایی این نسبت به ترتیب 28/8 و 10/8 شد. مقادیر NO3-و NH4+ در طول فرایند تولید ورمی کمپوست, بطور معنی داری افزایش یافت و مقدار نیترات در تمام بقایای آلی بیشتر از آمونیوم بود. افزایش میزان عناصر غذایی ناشی از معدنی شدن مواد آلی, عاملی مؤثر در رسیدگی ورمی کمپوست می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هوشیار جبل کندی، فرناز، عباسپور، علی، رسولی صدقیانی، میرحسن، و اصغری، حمیدرضا. (1396). تأثیر بقایای آلی مختلف بر برخی خصوصیات و روند تغییرات عناصر غذایی در فرآیند تولید ورمی کمپوست. زیست شناسی خاک، 5(2)، 185-194. SID. https://sid.ir/paper/241358/fa

    Vancouver: کپی

    هوشیار جبل کندی فرناز، عباسپور علی، رسولی صدقیانی میرحسن، اصغری حمیدرضا. تأثیر بقایای آلی مختلف بر برخی خصوصیات و روند تغییرات عناصر غذایی در فرآیند تولید ورمی کمپوست. زیست شناسی خاک[Internet]. 1396؛5(2):185-194. Available from: https://sid.ir/paper/241358/fa

    IEEE: کپی

    فرناز هوشیار جبل کندی، علی عباسپور، میرحسن رسولی صدقیانی، و حمیدرضا اصغری، “تأثیر بقایای آلی مختلف بر برخی خصوصیات و روند تغییرات عناصر غذایی در فرآیند تولید ورمی کمپوست،” زیست شناسی خاک، vol. 5، no. 2، pp. 185–194، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241358/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button