مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

840
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شرایط بهینه رشد کرم و تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی آماده سازی شده

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 83

چکیده

 زمینه و هدف: پسماندهای غذایی از جمله مواد زایدی هستند که علی رغم وجود مواد مغذی و مفید در آن ها همواره به جهت دارا بودن پتانسیل آلودگی بیولوژیکی و زیبایی شناختی از محل تولید دور شده و دفن آنها نیز نیازمند هزینه, فضا و امکانات است و بازیافت ماده و انرژی نیز در این روشا وجود ندارد و یا دشوار است. لذا یکی از روش های مناسب دفع پسماندهای غذایی, تولید ورمی کمپوست از آن ها به شمار می رود. در این روش علاوه بر تولید کود آلی, محصولات جانبی نظیر خود کرم ها وجود دارد که می توان از این موجودات در تولید انواع محصولات, به خصوص در تولید غذای طیور و ماهی, استفاده کرد. لذا تعیین شرایط بهینه انجام فرآیند ورمی کمپوست پسماندهای غذایی و هم چنین رشد کرم ها در این پسماندها حایز اهمیت می باشد. هدف از این مطالعه, تعیین حدود دما و رطوبت بهینه رشد کرم ها و پیشرفت فرآیند تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی آماده سازی شده بود.روش تحقیق: آماده سازی به مدت 18 روز صورت گرفت. در این مطالعه از کرم های گونه Eisenia Foetida استفاده شد. انجام فرآیند در محیط های کوچک به اندازه گلدان به ارتفاع 15 سانتیمتر و قطر 12 سانتیمتر به مدت یک ماه صورت گرفت. سه بازه دمایی 15-5, 25-15 و 35-25 درجه سانتی گراد و سه بازه رطوبتی %55-%65, %65-%75 و %75-%85 استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان دهنده پیشرفت هوازی فرآیند در مدت آماده سازی و رسیدن به دمای بالای  55oCو کاهش در نسبت C:N می باشد. برای آنالیز آماری نتایج, از آزمون Multivariate استفاده شد که تحلیل نتایج نشان دهنده معنی دار بودن تاثیر دما و رطوبت بر نسبت C:N در فرآیند می باشد (p-value<0.05).نتیجه گیری: نتایج نشان داد که در این پسماندها در طول دوره آماده سازی با هوادهی مکانیکی و بدون اصلاح مواد اولیه می توان به شرایط هوازی لازم برای انجام فرآیند دست یافت. دمای 25-15 درجه سانتی گراد و رطوبت 75-65 درصد برای انجام فرآیند و رشد کرم ها مناسب تر می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، روح اله، نبیی، امیر، اسلامی، اکبر، و نجفی صالح، حسین. (1388). بررسی شرایط بهینه رشد کرم و تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی آماده سازی شده. افق دانش، 15(4 (پیاپی 46))، 76-83. SID. https://sid.ir/paper/68615/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی روح اله، نبیی امیر، اسلامی اکبر، نجفی صالح حسین. بررسی شرایط بهینه رشد کرم و تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی آماده سازی شده. افق دانش[Internet]. 1388؛15(4 (پیاپی 46)):76-83. Available from: https://sid.ir/paper/68615/fa

    IEEE: کپی

    روح اله رستمی، امیر نبیی، اکبر اسلامی، و حسین نجفی صالح، “بررسی شرایط بهینه رشد کرم و تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی آماده سازی شده،” افق دانش، vol. 15، no. 4 (پیاپی 46)، pp. 76–83، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68615/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button