مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محدودیت غذایی و کوآنزیم Q10 بر توان ایمنی و شیوع آسیت در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 93

چکیده

 به منظور بررسی اثرات محدودیت ­ غذایی و همچنین استفاده از کوآنزیم  Q10در جیره جوجه های گوشتی بر کاهش مرگ و میر ناشی از آسیت و همچنین سیستم ایمنی این پرندگان, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی و به روش فاکتوریل با سه سطح محدودیت غذایی (صفر, 10 و 20 درصد اشتها) و دو سطح کوآنزیم  Q10(صفر و 20 میلی گرم در کیلوگرم خوراک) انجام شد. بدین منظور از 600 قطعه جوجه گوشتی با 5 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار استفاده گردید. طول دوره آزمایش شش هفته در نظر گرفته شد. محدودیت غذایی از سن 14-7 روزگی اعمال گردید. در طی این دوره تلفات مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که تلفات ناشی از آسیت بود در مورد هر یک از تیمار ها ثبت می­ گردید. نسبت وزن بطن راست به کل بطن ها, شمارش گلبول های قرمز و مقدار هماتوکریت و هموگلوبین به عنوان شاخص های بروز آسیت, و شمارش گلبول های سفید, درصد هتروفیل ها, لنفوسیت ها, نسبت هتروفیل به لنفوسیت و عیار پادتن علیه تزریق گلبول قرمز گوسفند به عنوان معیار پاسخ ایمنی اندازه گیری شدند. نسبت بطن راست به کل بطن ها, مقدار هماتوکریت, هموگلوبین و شمار گلبول های قرمز خون تحت تاثیر محدودیت غذایی و کوآنزیم  Q10قرار نگرفت (P>0.05). محدودیت غذایی تاثیری بر تولید پادتن علیه SRBC نداشت (P>0.05), اما کوآنزیم  Q10باعث ایجاد تفاوت معنی داری در پادتن علیه SRBC گردید به طوریکه اثرات آن تمایل به معنی دار شدن داشت (P<0.07). محدودیت غذایی و کوآنزیم  Q10اثر معنی ­داری بر ایمونوگلوبین G و M نداشت (P>0.05). گلبول های سفید, لنفوسیت ها و هتروفیل ­ها همچنین نسبت هتروفیل به لنفوسیت تحت تاثیر محدودیت ­خوراکی و کوآنزیم  Q10قرار نگرفتند (P>0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهنگ فر، بهزاد، حسینی، سیدعبداله، زارعی، ابوالفضل، و لطف الهیان، هوشنگ. (1391). تاثیر محدودیت غذایی و کوآنزیم Q10 بر توان ایمنی و شیوع آسیت در جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی، 3(5)، 77-93. SID. https://sid.ir/paper/241462/fa

    Vancouver: کپی

    فرهنگ فر بهزاد، حسینی سیدعبداله، زارعی ابوالفضل، لطف الهیان هوشنگ. تاثیر محدودیت غذایی و کوآنزیم Q10 بر توان ایمنی و شیوع آسیت در جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1391؛3(5):77-93. Available from: https://sid.ir/paper/241462/fa

    IEEE: کپی

    بهزاد فرهنگ فر، سیدعبداله حسینی، ابوالفضل زارعی، و هوشنگ لطف الهیان، “تاثیر محدودیت غذایی و کوآنزیم Q10 بر توان ایمنی و شیوع آسیت در جوجه های گوشتی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 3، no. 5، pp. 77–93، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241462/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button