مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

480
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزایش مقاومت بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) به استرس شوری با استفاده از افزودن عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) در جیره

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 106

چکیده

 در این تحقیق, اثر عصاره گیاه گلرنگ به جیره ماهی کپور معمولی بر زنده مانی در برابر تنش شوری کشنده و پاسخ های فیزیولوژیکی این گونه بررسی گردید. به این منظور, ماهیان انگشت قد با میانگین وزنی 13/0± 51/9 گرم به مدت 70 روز با جیره های حاوی صفر, 5/0, 5/1 و 3 درصد عصاره گیاه گلرنگ تغذیه شدند. پس از این دوره بخشی از ماهیان به طور تصادفی در معرض شوری 20 گرم بر لیتر قرار گرفتند و تلفات آنها طی 10 ساعت ثبت گردید. همچنین, تعدادی از ماهیان به طور تصادفی در معرض شوری 14 گرم بر لیتر قرار گرفتند و شاخص های بیوشیمیایی سرم آنها طی 72 ساعت بررسی شد. بر اساس نتایج عصاره گلرنگ اثر معنی داری بر رشد ماهی نداشت. تلفات گروه شاهد در مواجهه با شوری 20 گرم بر لیتر به 100 درصد ثبت شد ولی در تیمارهای 3-5/0 درصد عصاره تلفات 35 تا 50 درصد بود. پس از تنش شوری 14 گرم بر لیتر, سطوح کورتیزول و گلوکز سرم افزایش یافت و که این افزایش در تیمار شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود. تنش شوری باعث افزایش سدیم سرم و کلر در تمام گروه های مورد بررسی شد ولی اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نگردید. همچنین پس از تنش شوری, میزان کلر سرم در تیمار شاهد افزایش یافت ولی در تیمارهای تغذیه شده با عصاره چنین افزایشی مشاهده نشد. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن 5/0 تا 3% عصاره گیاه گلرنگ به جیره ماهی کپور باعث افزایش مقاومت ماهیان در برابر تنش شوری و کاهش استرس می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مازندرانی، محمد، دهقانی قمشانی، میثم، سوداگر، محمد، و حسینی، سیدمرتضی. (1398). افزایش مقاومت بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) به استرس شوری با استفاده از افزودن عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) در جیره. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 13(2 )، 97-106. SID. https://sid.ir/paper/241932/fa

    Vancouver: کپی

    مازندرانی محمد، دهقانی قمشانی میثم، سوداگر محمد، حسینی سیدمرتضی. افزایش مقاومت بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) به استرس شوری با استفاده از افزودن عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) در جیره. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1398؛13(2 ):97-106. Available from: https://sid.ir/paper/241932/fa

    IEEE: کپی

    محمد مازندرانی، میثم دهقانی قمشانی، محمد سوداگر، و سیدمرتضی حسینی، “افزایش مقاومت بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) به استرس شوری با استفاده از افزودن عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) در جیره،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 13، no. 2 ، pp. 97–106، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241932/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا