مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,401
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تجویز خوراکی عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis) بر سلول های خونی و برخی آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 117

چکیده

 با توجه به ضرورت جایگزین نمودن داروهای شیمیایی با داروهای با منشأ طبیعی, استفاده از گیاهان دارویی در صنعت آبزی پروری مورد توجه قرار گرفته است. اما با توجه به ناشناخته بودن اثرات زیستی داروهای گیاهی بر آبزیان, انجام آزمایش های ارزیابی پیش بالینی بر گونه های مختلف آبزیان ضروری به نظر می رسد. بنابراین, این مطالعه با هدف ارزیابی اثر پیش بالینی عصاره گل ختمی (Althaea officinalis) بر سلول های خونی و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی کبد ماهی کپور انجام پذیرفت. 150 عدد ماهی کپور (37.65±4.40 گرم) با جیره غذایی حاوی 0.0 (کنترل), 0.25, 0.25 و 1 درصد عصاره گل ختمی به مدت 60 روز تغذیه شدند. در روز 30 و 60 آزمایش, سلول ها و شاخص های خونی و همچنین آنزیم های کبدی اندازه گیری گردید. اختلاف معنی داری در تعداد گلبول های قرمز و سفید, مقدار هموگلوبین, MCV,MCH, MCHC, تعداد نوتروفیل ها, بازوفیل ها و ائوزینوفیل ها در طی 60 روز تغذیه ماهی ها با غلظت های مختلف عصاره گل ختمی مشاهده نگردید (P>0.05). تجویز 0.5 و 1 درصد عصاره گل ختمی به ترتیب موجب افزایش معنی دار لنفوسیت ها و کاهش معنی داری در منوسیت ها در روز 30 و 60 در مقایسه با گروه کنترل آزمایش شد (P<0.05). اگرچه تجویز 0.25 و 0.5 درصد عصاره گل ختمی تاثیر منفی بر سطح آنزیم های کبدی نداشت؛ اما افزایش معنی دار سطح آنزیم AST, ALT, ALP و LDH کبدی در ماهی هایی تحت تیمار 1 درصد عصاره, ممکن است نشان دهنده ایجاد سمیت سلولی باشد. لذا, بر اساس نتایج این بررسی, سلامت دارویی عصاره گل ختمی (در غلظت های 0.25 و 0.5 درصد) برای ماهی کپور در مرحله پیش بالینی مورد تائید است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فلاح پور، فهیمه، بنایی، مهدی، و جوادزاده، نرگس. (1396). اثرات تجویز خوراکی عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis) بر سلول های خونی و برخی آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 11(1 )، 105-117. SID. https://sid.ir/paper/242056/fa

Vancouver: کپی

فلاح پور فهیمه، بنایی مهدی، جوادزاده نرگس. اثرات تجویز خوراکی عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis) بر سلول های خونی و برخی آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1396؛11(1 ):105-117. Available from: https://sid.ir/paper/242056/fa

IEEE: کپی

فهیمه فلاح پور، مهدی بنایی، و نرگس جوادزاده، “اثرات تجویز خوراکی عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis) بر سلول های خونی و برخی آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 11، no. 1 ، pp. 105–117، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242056/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button