مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ سیانوباکتر Nostoc calcicola به غلظت های مختلف فسفر محیط در روزهای مختلف کشت

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 51

چکیده

 در این تحقیق اثر فسفر بر میزان زی توده, کلروفیل آ, کاروتنوئید کل, پروتئین کل و کربوهیدرات سیانوباکتر Nostoc calcicola در روزهای مختلف کشت در آزمایشگاه کشت جلبک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مورد بررسی قرار گرفت. سیانوباکتر نوستوک تحت سه سطح فسفر 100, 200 و 400 (میکروگرم در لیتر) در سه تکرار برای 12 روز در آزمایشگاه کشت جلبک مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میزان فسفر محیط بر روی میزان زی توده, کلروفیل آ و کاروتنوئید کل Nostoc calcicola در برخی از روزهای کشت اثر معنی داری داشته است. در بررسی میزان تغییرات پروتئین کل و کربوهیدرات, نتایج نشان داد که میزان پروتئین برای هر گرم وزن خشک این جلبک از آغاز کشت تا روز 12 برای هر سه تیمار با افزایش همراه بوده است. با افزایش فسفر محیط, محتوی پروتئین زی توده افزایش یافته به طوریکه در روزهای 6, 8 و 10 کشت اختلاف بین تیمار 400 میکروگرم فسفر در لیتر با دو سطوح دیگر معنی دار (p<0.05) بوده است. در بررسی روند تغییرات پروتئین در طول روزهای کشت مشاهده شد که میزان پروتئین در تیمار با 100 میکروگرم فسفر در لیتر در روز 6 کشت به حداکثر مقدار خود (372.4±20.10 میلی گرم در گرم ماده خشک) رسیده و برای تیمار 200 میکروگرم فسفر در لیتر (386.33±34.05 میلی گرم در گرم ماده خشک) در روز 8 کشت به دست آمده است و سپس تا روز 12 کشت روند نزولی نشان داده است, در تیمار 400 میکروگرم فسفر در لیتر حداکثر میزان پروتئین 434.47±39 میلی گرم در گرم ماده خشک بوده و این مقدار مربوط به روز 6 کشت بود و میزان پروتئین تا روز 10 کشت با دو تیمار دیگر به طور معنی داری بیشتر بوده است. میزان کربوهیدرات در هر سه سطح فسفر تا روز 12 افزایش معنی داری (p<0.05) را نشان داده است, اما در بین سطوح فسفر در روزهای کشت اختلاف معنی داری را نشان نداده است. نتایج مشاهده حاضر نشان داد که می توان با تغییر میزان فسفر محیط رشد و محتوی برخی از ترکیبات بیوشیمیایی سیانوباکتر N. calcicola را کنترل نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خواجه پور، فاطمه، حسینی، سیدعباس، قربانی نصرآبادی، رسول، و شعبان پور، بهاره. (1395). پاسخ سیانوباکتر Nostoc calcicola به غلظت های مختلف فسفر محیط در روزهای مختلف کشت. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 10(1)، 43-51. SID. https://sid.ir/paper/242130/fa

    Vancouver: کپی

    خواجه پور فاطمه، حسینی سیدعباس، قربانی نصرآبادی رسول، شعبان پور بهاره. پاسخ سیانوباکتر Nostoc calcicola به غلظت های مختلف فسفر محیط در روزهای مختلف کشت. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1395؛10(1):43-51. Available from: https://sid.ir/paper/242130/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه خواجه پور، سیدعباس حسینی، رسول قربانی نصرآبادی، و بهاره شعبان پور، “پاسخ سیانوباکتر Nostoc calcicola به غلظت های مختلف فسفر محیط در روزهای مختلف کشت،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 10، no. 1، pp. 43–51، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242130/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button