مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

567
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مکمل نمک در جیره غذایی بر تغییر بافت های آبشش و کلیه بچه ماهی سفید Rutilus kutum

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 78

چکیده

 در این تحقیق از مکمل نمک در خوراک بچه ماهیان سفید (حدود یک گرم) در محیط آب شیرین به منظور تغییرات بافت آبشش و کلیه جهت تحریک سیستم تنظیم اسمزی استفاده گردید. هدف از این تحقیق, افزایش نرخ بقاء بچه ماهیان به هنگام رهاسازی به آب لب شور بود. میانگین وزن اولیه بچه ماهیان 0. 01± 0. 91 گرم (میانگین± خطای استاندارد) بود. آزمایش در دو مرحله انجام شد. در مرحله یک بچه ماهیان بمدت 15 روز در آب شیرین با غذای تجاری و مکمل نمک کلرید سدیم در 4 تیمار (تیمار شاهد بدون مکمل نمک, 5, 7 و 10 درصد) تغذیه شدند. هر تیمار شامل 3 تکرار بود. در مرحله دو به آب لب شور دریای خزر (12. 5 گرم در هزار) انتقال و بمدت 28 روز با غذای تجاری بدون مکمل نمک تغذیه گردیدند. نتایج نشان داد که در تیمارهای مرحله یک تغییری در بافت کلیه مشاهده نشد. اما, اختلاف معنی داری بین اندازه گلومرول و لوله های کلیوی بین دو محیط آب شیرین و لب شور (بین مرحله یک و دو) مشهود بود (0. 05>P). در مرحله یک سلول های جانبی آماده تبدیل به سلول کلراید در آبشش در تیمارهای تغذیه شده با مکمل نمک مشهود بود. در پایان مرحله دو تعداد سلول های کلراید آبشش در تیمار شاهد کمتر از تیمارهای تغذیه شده با مکمل نمک در مرحله یک بود (0. 05>P). نتایج نشان داد که بچه ماهیان در تغذیه از مکمل5 درصد نمک کلرید سدیم در جیره غذایی در مقابل تیمارهای دیگر از نرخ بازماندگی بیشتری برخوردار بودند (0. 05>P). بنابراین تغذیه ماهیان سفید انگشت قد در آب شیرین با سطوح پایین مکمل نمک در جیره غذایی سبب تحریک فیزیولوژی ماهی در برابر محیط آب شور می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فارابی، سیدمحمدوحید، متین فر، عباس، بهروزی، شهریار، شریفیان، منصور، و قانعی تهرانی، محمود. (1399). اثر مکمل نمک در جیره غذایی بر تغییر بافت های آبشش و کلیه بچه ماهی سفید Rutilus kutum. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 14(1 )، 63-78. SID. https://sid.ir/paper/242146/fa

    Vancouver: کپی

    فارابی سیدمحمدوحید، متین فر عباس، بهروزی شهریار، شریفیان منصور، قانعی تهرانی محمود. اثر مکمل نمک در جیره غذایی بر تغییر بافت های آبشش و کلیه بچه ماهی سفید Rutilus kutum. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1399؛14(1 ):63-78. Available from: https://sid.ir/paper/242146/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدوحید فارابی، عباس متین فر، شهریار بهروزی، منصور شریفیان، و محمود قانعی تهرانی، “اثر مکمل نمک در جیره غذایی بر تغییر بافت های آبشش و کلیه بچه ماهی سفید Rutilus kutum،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 14، no. 1 ، pp. 63–78، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242146/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا