مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزایش تولید سورفکتین در باکتری Bacillus subtilis UTB96 با استفاده از بهینه سازی فرایند فرمانتاسیون

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 26

چکیده

 در میان باکتری های زیست مهارگر, باکتری Bacillus subtilis در تولید طیف وسیعی از ترکیبات ضدمیکروبی مطرح می باشد که از این میان, بیوسورفکتانت ها از جمله سورفکتین از اهمیت ویژه ای برخورد است. سورفکتانت هایی که به وسیله ی میکروارگانیسم ها تولید می شوند به دلیل سمیّت پایین و خواص منحصر به فرد, کاربردهای متعددی دارند اما به دلیل هزینه بالای تولید و خالص سازی, تولید در بازده بالا هنوز میسر نشده است. در این تحقیق به منظور ارزیابی تولید سورفکتین در جدایه مذکور, شناسایی ژن تولید کننده آن (srf) و تعیین مقدار سورفکتین تولید شده به ترتیب از روش های متلاشی شدن قطره (Drop collapse), روش مولکولی واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و آنالیز کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) استفاده شد. بررسی مولکولی با آغازگر اختصاصی نشان داد که این جدایه دارای ژنsrf می باشد. برای بهینه سازی شرایط عملیاتی, اثر شرایط فیزیک وشیمیایی و القا کننده های مختلف بر میزان زیست توده و سورفکتین خام تولیدی بررسی شد. شرایط بهینه فیزیکی و شیمیایی به دست آمده شامل: مدّت زمان نگهداری کشت 96 ساعت, دمای 30 درجه ی سلسیوس, اسیدیته 7 و دور شیکر rpm 250 می باشد. از میان القاکننده ها که شامل منابع کربن, منابع نیتروژن و اسیدهای آمینه, بیشترین مقدار تولید سورفکتین پس از تیمار محیط کشت با گلوکز به مقدار 243/1 گرم بر لیتر محیط کشت می باشد. پس از آن تأثیر عناصر القاکننده ای که بیشترین تأثیر را در افزایش تولید سورفکتین داشته اند, به صورت توأم بررسی شد. نتایج نشان داد بیشترین مقدار تولید سورفکتین mg/l 055/5 در حضور یون های آهن, منیزیم و منگنز به صورت توأم می باشد. همچنین مقدار و نوع منابع غذایی تأثیر به سزایی در بازده تولید سورفکتین دارد. بنابر این تغییر در مقدار و ترکیب القا کننده ها روشی اقتصادی برای تولید تجاری این ماده محسوب می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشاورزی، سحر، احمدزاده، مسعود، میرزایی، سعید، بهبودی، کیوان، و بنده پور، مژگان. (1396). افزایش تولید سورفکتین در باکتری Bacillus subtilis UTB96 با استفاده از بهینه سازی فرایند فرمانتاسیون. مهار زیستی در گیاه پزشکی، 5(2 (پیاپی 10) )، 13-26. SID. https://sid.ir/paper/242954/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورزی سحر، احمدزاده مسعود، میرزایی سعید، بهبودی کیوان، بنده پور مژگان. افزایش تولید سورفکتین در باکتری Bacillus subtilis UTB96 با استفاده از بهینه سازی فرایند فرمانتاسیون. مهار زیستی در گیاه پزشکی[Internet]. 1396؛5(2 (پیاپی 10) ):13-26. Available from: https://sid.ir/paper/242954/fa

    IEEE: کپی

    سحر کشاورزی، مسعود احمدزاده، سعید میرزایی، کیوان بهبودی، و مژگان بنده پور، “افزایش تولید سورفکتین در باکتری Bacillus subtilis UTB96 با استفاده از بهینه سازی فرایند فرمانتاسیون،” مهار زیستی در گیاه پزشکی، vol. 5، no. 2 (پیاپی 10) ، pp. 13–26، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242954/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button