مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

508
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خاصیت ضدباکتریایی گیاه صبر زرد علیه باکتری Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 63

چکیده

 در این مطالعه اثر بازدارندگی عصاره ی اتانولی, متانولی, استونی و کلروفرمی بخش های مختلف برگ گیاه صبر زرد شامل بخش پارانشیمی, ژل و شیرابه بر باکتری عامل بیماری پوسیدگی نرم غده سیب زمینی Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum به روش نشر در آگار بررسی شد. همچنین اثر باکتری ایستایی و باکتری کشی عصاره-های مذکور در شرایط آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفت. تمام بخش های برگ گیاه صبر زرد حاوی ترکیبات ضدباکتریایی بودند. حلال متانول, عصاره هایی با بازدارندگی نسبتا بیشتری را ایجاد نمود. اثر باکتری ایستایی و باکتری کشی عصاره های کلروفرمی در قیاس با عصاره سایر حلال ها, ضعیف تر بود. اثر باکتری ایستایی و باکتری کشی ژل روی باکتری مورد مطالعه از سایر قسمت های برگی بیشتر بود. در کل, 31 ترکیب از مواد گیاهی گیاه صبر زرد با روش کروماتوگرافی گازی استخراج شد که 25 مورد آن در شیرابه ی گیاه یافت شد. مواد ضدباکتری چون سینامیک اسید, تترادکانوئیک اسید, 2-هیدروکسی اتیل پروپیونیت, سیتوسترول, لوپئول و کاروون و 1-هپتانول-2-پروپیل و 1و2-بنزن دی کربوکسیلیک اسید در قسمت های مختلف برگ گیاه صبر زرد به عنوان مواد ضدباکتریایی وجود داشتند. با توجه به توان ضدباکتریایی عصاره های برگ گیاه صبر زرد, این خاصیت را می توان برای مهار باکتری پوسیدگی نرم باکتریایی سیب زمینی مد نظر قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، رضا، جمشیدی، سلیمان، و قاسمی، ابوالقاسم. (1395). خاصیت ضدباکتریایی گیاه صبر زرد علیه باکتری Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی. مهار زیستی در گیاه پزشکی، 4(1 (پیاپی 7) )، 53-63. SID. https://sid.ir/paper/242971/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی رضا، جمشیدی سلیمان، قاسمی ابوالقاسم. خاصیت ضدباکتریایی گیاه صبر زرد علیه باکتری Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی. مهار زیستی در گیاه پزشکی[Internet]. 1395؛4(1 (پیاپی 7) ):53-63. Available from: https://sid.ir/paper/242971/fa

    IEEE: کپی

    رضا رضایی، سلیمان جمشیدی، و ابوالقاسم قاسمی، “خاصیت ضدباکتریایی گیاه صبر زرد علیه باکتری Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی،” مهار زیستی در گیاه پزشکی، vol. 4، no. 1 (پیاپی 7) ، pp. 53–63، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242971/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا