مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

425
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

99
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر بسترهای غذایی جامد بر میزان اسپورزایی و تولید کیتیناز Trichoderma harzianum Tr6 و کنترل نماتد Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 28

چکیده

 گونه های جنسTrichoderma از جمله عواملی به شمار می روند که می توانند با پارازیته کردن تخم و لارو نماتدهای انگل گیاهی, Meloidogynespp. و همچنین القاء مقاومت گیاه در مقابل نماتد, منجر به کاهش خسارت آن ها شوند. در این تحقیق تأثیر بسترهای غذایی جامد (دانه ارزن, دانه گندم و سبوس گندم) بر توان اسپورزایی Trichoderma harzianum Tr6, میزان تولید آنزیم کیتیناز و توانایی کنترل نماتد Meloidogyne javanica توسط آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد بسترهای غذایی اثر متفاوتی بر اسپوردهی و کنترل نماتد داشتند. سبوس گندم بهترین بستر غذایی بوده که باعث تولید اسپور به میزان 1011×5/1 در هرگرم محیط کشت, 66/87 درصد مرگ لارو سن دوم نماتد و کاهش تفریخ تخم به میزان 66/13درصد در شرایط آزمایشگاه شد. سنجش آنزیمی کیتیناز نشان داد که Trichoderma کشت شده در سبوس گندم باعث تولید یکU/min در هر میلی لیتر میزان آنزیم شد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که قارچی که روی سبوس گندم کشت شده نسبت به سایر بسترهای جامد کارایی بیشتری در کنترل نماتد درشرایط گلخانه داشته و شاخص گال در این تیمار 6/0 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی فشارکی، نیلوفر، بهبودی، کیوان، و حیدری، رامین. (1397). تأثیر بسترهای غذایی جامد بر میزان اسپورزایی و تولید کیتیناز Trichoderma harzianum Tr6 و کنترل نماتد Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی. مهار زیستی در گیاه پزشکی، 6(1 (پیاپی 11) )، 19-28. SID. https://sid.ir/paper/242980/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی فشارکی نیلوفر، بهبودی کیوان، حیدری رامین. تأثیر بسترهای غذایی جامد بر میزان اسپورزایی و تولید کیتیناز Trichoderma harzianum Tr6 و کنترل نماتد Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی. مهار زیستی در گیاه پزشکی[Internet]. 1397؛6(1 (پیاپی 11) ):19-28. Available from: https://sid.ir/paper/242980/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر محمدی فشارکی، کیوان بهبودی، و رامین حیدری، “تأثیر بسترهای غذایی جامد بر میزان اسپورزایی و تولید کیتیناز Trichoderma harzianum Tr6 و کنترل نماتد Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی،” مهار زیستی در گیاه پزشکی، vol. 6، no. 1 (پیاپی 11) ، pp. 19–28، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242980/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button