Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,282
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به شوری در ارقام و لاین های برنج (.Oryza sativa L) با تاکید بر شاخص های تحمل به تنش

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 180

چکیده

 به منظور ارزیابی تحمل به تنش شوری در مرحله گیاهچه ای, 17 ژنوتیپ بومی و اصلاح شده در آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مقایسه شدند. تنش شوری در مرحله ابتدایی رشد رویشی و در 4 سطح شوری NaCl, (4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر و تیمار شاهد با هدایت الکتریکی 1.19 دسی زیمنس بر متر) اعمال شد. نتایج حاصل نشان داد که ژنوتیپ ها از نظر امتیاز ژنوتیپی متفاوت بودند. ویژگی های مورفولوژیک شامل طول شاخساره و ریشه, وزن خشک شاخساره و ریشه, نسبت طول ریشه به طول شاخساره و بیوماس رویشی اندازه گیری شدند. امتیازبندی تحمل به شوری ژنوتیپ ها برای همه صفات در سطح احتمال 1% معنی دار شد که نشان دهنده وجود تنوع ژنتیکی معنی دار بین آن ها بود. مقایسه میانگین ها نشان داد که طول ریشه و طول شاخساره با افزایش سطوح شوری کاهش یافت. بیشترین و کمترین ارتفاع شاخساره به ترتیب در رقم شاه پسند و حسن سرایی (رقم محلی) مشاهده شد. بیشترین مقادیر شاخص های STI, MP, GMP و HM متعلق به ارقام شاه پسند, سنگ جو و لاین 416 بود. بر اساس نتایج حاصل از همبستگی میان شاخص ها و تجزیه به مولفه های اصلی در سه سطح شوری, STI, GMP و HM به عنوان شاخص های مطلوب مقاومت تعیین شدند. نتایج حاصل از تجزیه به مولفه های اصلی و تجزیه خوشه ای برای گروه بندی ژنوتیپ ها با استفاده از این شاخص ها نیز نشان داد که از بین ژنوتیپ های مطالعه شده, رقم محلی شاه پسند و لاین اصلاح شده 416 متحمل ترین ژنوتیپ ها به تنش شوری در مرحله گیاهچه ای بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزددوست، هما، سمیع زاده، حبیب اله، ربیعی، بابک، و عبدالهی، شاپور. (1392). ارزیابی تحمل به شوری در ارقام و لاین های برنج (.Oryza sativa L) با تاکید بر شاخص های تحمل به تنش. تحقیقات غلات، 3(3)، 167-180. SID. https://sid.ir/paper/246670/fa

    Vancouver: کپی

    ایزددوست هما، سمیع زاده حبیب اله، ربیعی بابک، عبدالهی شاپور. ارزیابی تحمل به شوری در ارقام و لاین های برنج (.Oryza sativa L) با تاکید بر شاخص های تحمل به تنش. تحقیقات غلات[Internet]. 1392؛3(3):167-180. Available from: https://sid.ir/paper/246670/fa

    IEEE: کپی

    هما ایزددوست، حبیب اله سمیع زاده، بابک ربیعی، و شاپور عبدالهی، “ارزیابی تحمل به شوری در ارقام و لاین های برنج (.Oryza sativa L) با تاکید بر شاخص های تحمل به تنش،” تحقیقات غلات، vol. 3، no. 3، pp. 167–180، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا