مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

337
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف ویتامین C در جیره غذایی بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم های هضمی و برخی فاکتورهای استرسی خون ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) تحت سمیت کشنده مالاتیون

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 30

چکیده

 اهداف: مالاتیون یکی از سموم آفت کش ارگانوفسفره مورد استفاده در کشاورزی است که ممکن است به مراکز پرورش آبزیان وارد شود. این پژوهش با هدف بررسی اثرات تغذیه ای ویتامین C بر بهبود وضعیت رشد, فعالیت آنزیم های هضمی و فاکتورهای استرسی خون ماهی تیلاپیای نیل تحت استرس ناشی از سمیت تحت کشنده سم مالاتیون انجام شد. مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر, 180 قطعه ماهی تیلاپیای نیل با میانگین وزن 2± 12/5گرم به مدت 28 روز در معرض 25% غلظت LC50 96 ساعته سم مالاتیون قرار گرفتند و طی این مدت با سطوح مختلف ویتامین C (صفر, 300, 600 و 900میلی گرم بر کیلوگرم جیره غذایی) تغذیه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه, آزمون چند دامنه ای دانکن و نرم افزار SPSS 24 انجام شد. یافته ها: میزان افزایش وزن و ضریب رشد ویژه ماهیان تغذیه شده با بیشترین سطح ویتامینی (900میلی گرم) به شکل معنی داری از سایر گروه ها بیشتر بود (0/05p<). اما ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تحت تیمار مذکور, کاهش معنی داری نسبت به سایر تیمارها داشت. فعالیت آنزیم های هضمی تریپسین و کیموتریپسین در تیمارهای 600 و 900میلی گرم ویتامین C به ترتیب به صورت معنی داری افزایش پیدا کرد. فعالیت سایر آنزیم ها تحت غلظت های متفاوت ویتامین C در جیره تفاوت معنی داری نشان نداد (0/05p>). همچنین سطح گلوکز خون گروه شاهد در مقایسه با سایر تیمارها به طور معنی داری بیشتر بود. نتیجه گیری: ویتامین C به عنوان یک عامل ضداسترس, استرس واردشده به ماهی تیلاپیای نیل قرارگرفته در معرض آفت کش مالاتیون را کاهش می دهد و سبب بهبود وضعیت متابولیکی و عملکرد رشد ماهی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button