مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پایداری اکسیداتیو روغن ماهی با استفاده از عصاره هیدروالکلی بیلهر (Dorema aucheri) تحت حرارت مایکروویو

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 92

چکیده

 پایداری اکسیداتیو روغنها, چربیها و فراوردههای غذایی پرچرب می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی ماننداکسیژن, نور, حرارت, یون های فلزی و آنزیم ها قرارگیرد ودرنهایت فساد اکسیداتیو را در پی داشته باشد. این تحقیق به منظور بررسی نقش عصاره بیلهر در پایداری اکسیداتیو روغن ماهی (تحت حرارت مایکروویو) و مقایسه آن با آنتی اکسیدان سنتزی BHT انجام شده است. غلظت های 250ppm و 500ppm عصاره بیلهر و BHT200 ppmبه روغن ماهی افزوده شدو یک نمونه روغن ماهی بدون افزودن آنتی اکسیدان به عنوان شاهد در نظر گرفته شد, سپس در دوره های زمانی0, 3, 6, 9 و 12 دقیقه پس از قرار گرفتن در مایکروویو از آنها نمونه برداری شد. شاخص های اکسیداتیوشیمیایی (پراکسید, اسید های چرب آزاد و تیوباربیتوریک اسید) مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج, در تمام زمان های قرارگیری در مایکروویو میزان پراکسید, اسید های چرب آزاد و تیوباربیتوریک اسید تیمارهای حاوی عصاره نسبت به تیمار شاهد کمتر بود اما نسبت به تیمار حاوی BHT بیشتر بود. بین تیمار حاوی ppm250 عصاره و تیمار حاوی BHT اختلاف معنی دار مشاهده نشد. باتوجه به نتایج, به دلیل تفاوت معنی دار نمونه های حاوی عصاره با نمونه شاهد و عدم تفاوت معنی دار نمونه حاوی 250 ppm عصاره با BHT, می توان انتظار داشت که عصاره بیلهر به عنوان آنتی اکسیدان در صنایع غذایی در حفظ و نگهداری روغن ماهی قابل استفاده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، نرگس، اجاق، سیدمهدی، و باباخانی لشکان، آریا. (1394). بررسی پایداری اکسیداتیو روغن ماهی با استفاده از عصاره هیدروالکلی بیلهر (Dorema aucheri) تحت حرارت مایکروویو. علوم و فنون شیلات، 4(1)، 83-92. SID. https://sid.ir/paper/246893/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی نرگس، اجاق سیدمهدی، باباخانی لشکان آریا. بررسی پایداری اکسیداتیو روغن ماهی با استفاده از عصاره هیدروالکلی بیلهر (Dorema aucheri) تحت حرارت مایکروویو. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1394؛4(1):83-92. Available from: https://sid.ir/paper/246893/fa

    IEEE: کپی

    نرگس محمدی، سیدمهدی اجاق، و آریا باباخانی لشکان، “بررسی پایداری اکسیداتیو روغن ماهی با استفاده از عصاره هیدروالکلی بیلهر (Dorema aucheri) تحت حرارت مایکروویو،” علوم و فنون شیلات، vol. 4، no. 1، pp. 83–92، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246893/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button