مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,354
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنش گرمای بعد از گرده افشانی بر ارقام گندم و جو

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 100

چکیده

 به منظور بررسی اثرات تنش گرمای بعد از گرده افشانی بر ارقام گندم و جو متداول در شرایط آب وهوایی خوزستان با استفاده از شاخص های ارزیابی کننده تحمل گیاهان زراعی به تنش های محیطی دو آزمایش جداگانه هر یک در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. سه رقم گندم نام (فونگ, چمران و استار), سه رقم گندم دوروم (شوا, استورک و گرین) و دو رقم جو (6 سراسری و جنوب) در دو تاریخ کشت مطلوب و با تاخیر, به منظور برخورد مراحل فنولوژیک بعد از گرده افشانی با گرما مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در هر دو شرایط مطلوب و تنش گرما بالاترین عملکرد دانه به جو رقم جنوب اختصاص داشت. عملکرد دانه رقم چمران در میان ارقام گندم در هر دو شرایط بیشترین بود. مطالعه شاخص تحمل به تنش (SSI) و حساسیت به تنش (STI) نشان داد که بیشترین و کمترین میزان تحمل به تنش براساس عملکرد دانه به ترتیب به جو رقم جنوب و گندم رقم استورک اختصاص داشت در حالیکه براساس شاخص حساسیت به تنش برای این صفت ارقام فونگ و استار متحمل ترین و حساسترین ارزیابی شدند. ارقام گرین و استورک به ترتیب بیشترین و کمترین میزان تحمل به تنش را برای وزن دانه داشتند, در حالیکه براساس شاخص حساسیت به تنش ارقام استورک و جنوب به ترتیب بیشترین و کمترین میزان حساسیت را به خود اختصاص دادند. با توجه به نتایج به نظر می رسد که حساسیت بیشتر وزن دانه در شرایط تنش گرمای انتهای فصل در ارقام دیررس گرین و استار به دلیل مواجه شدن دوره پر شدن دانه در این ارقام با گرما بود, در حالیکه در رقم زورس فونگ با گرده افشانی زودتر, قبل از بروز شرایط گرم, دوره پر شدن دانه تکمیل شده و بنابرین این رقم تحمل بیشتری به شرایط تنش دار داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مدحج، عادل، نادری، احمد، و سیادت، سیدعطااله. (1383). بررسی اثر تنش گرمای بعد از گرده افشانی بر ارقام گندم و جو . مجله علمی کشاورزی، 27(2)، 83-100. SID. https://sid.ir/paper/24698/fa

Vancouver: کپی

مدحج عادل، نادری احمد، سیادت سیدعطااله. بررسی اثر تنش گرمای بعد از گرده افشانی بر ارقام گندم و جو . مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1383؛27(2):83-100. Available from: https://sid.ir/paper/24698/fa

IEEE: کپی

عادل مدحج، احمد نادری، و سیدعطااله سیادت، “بررسی اثر تنش گرمای بعد از گرده افشانی بر ارقام گندم و جو ،” مجله علمی کشاورزی، vol. 27، no. 2، pp. 83–100، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24698/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button