مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

7,073
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

787
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین سن مناسب پروار بره های نر ترکی- قشقایی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 32

چکیده

 جهت بررسی اثر مدت پروار بر کمیت و کیفیت لاشه های بره های نر ترکی- قشقایی آزمایشی بر روی 80 راس بره با میانگین سن 90±7 روز و میانگین روز 23.1±2.5 کیلوگرم در چهار دوره پرواری انجام شد. بعد از پایان هر دوره پروار 60, 90, 120 و 150 روزگی تعداد 16 راس بره کشتار, قطعه بندی و مورد تجزیه لاشه قرار گرفتند. بر اساس اطلاعات بدست آمده اختلاف بین مدت پروار در رابطه با میانگین وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی بسیار معنی دار بود (P<0.01). در حالی که در مورد افزایش وزن روزانه, بازده لاشه و درصد کل گوشت لاشه اختلاف معنی داری مشاهده نشد. مدت پروار اثر معنی دار (P<0.05) بر درصد کل چربی و درصد کل استخوان لاشه داشت به طوری که با افزایش مدت پروار, درصد چربی لاشه افزایش و درصد استخوان لاشه کاهش یافت. بیشترین درصد گوشت (49.8), چربی (17.9) و استخوان (19.2) لاشه به ترتیب پس از 120, 150 و 60 پروار و کمترین آنها به ترتیب با 47.1, 13.7 و 13.9 درصد پس از 150, 60 و 150 روز پروار مشاهده شد. با افزایش مدت پروار درصد دنبه افزایش یافت که بیشترین آن 20.1 درصد و کمترین آن 17.4 درصد به ترتیب پس از 150 و 60 روز پروار بدست آمد. سطح مقطع ماهیچه راسته در دوره های مختلف پروار 60, 90, 120 و 150 روز به ترتیب 11.07, 14.23, 15.50 و 15.73 سانتیمتر مربع بود و تنها تفاوت معنی دار (P<0.01) بین بره های 60 روز پروار با سایر دوره ها مشاهده گردید. مدت پروار اثر معنی داری (p<0.05) بر ترکیبات شیمیایی لاشه نشان داد. با افزایش مدت پروار درصد رطوبت, پروتیین و خاکستر کاهش, ولی درصد چربی افزایش یافت. با توجه به این که در پرواربندی از نظر اقتصادی مقدار گوشت به عنوان مهم ترین فاکتور می باشد, مدت مناسب پروار در این نژاد حداکثر 90 روز پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نورالهی، حسین، ادریس، محمدعلی، و سمیع، عبدالحسین. (1386). تعیین سن مناسب پروار بره های نر ترکی- قشقایی. مجله علمی کشاورزی، 30(4-الف)، 25-32. SID. https://sid.ir/paper/24784/fa

    Vancouver: کپی

    نورالهی حسین، ادریس محمدعلی، سمیع عبدالحسین. تعیین سن مناسب پروار بره های نر ترکی- قشقایی. مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1386؛30(4-الف):25-32. Available from: https://sid.ir/paper/24784/fa

    IEEE: کپی

    حسین نورالهی، محمدعلی ادریس، و عبدالحسین سمیع، “تعیین سن مناسب پروار بره های نر ترکی- قشقایی،” مجله علمی کشاورزی، vol. 30، no. 4-الف، pp. 25–32، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button