مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

775
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی تراکم و وزن بنه زعفران (.Crocus Sativus L) با استفاده از طرح مرکب مرکزی

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 177

چکیده

 بررسی مسائل زراعی جهت بهبود کیفیت و افزایش عملکرد محصول زعفران بسیار مهم است. یکی از مباحث مطرح در این زمینه, اندازه و تراکم بنه زعفران می باشد که می تواند بر نحوه تخصیص مواد در گیاه موثر بوده و از طریق تحت تاثیر قراردادن رشد رویشی بر تولید تاثیرگذار باشد. بنابراین به منظور تعیین اثر متقابل تراکم و اندازه بنه جهت به دست آوردن مناسب ترین وزن بنه به تفکیک تراکم به عنوان اصلی ترین عوامل موثر بر رشد زعفران آزمایشی در قالب طرح مرکب مرکزی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در دو سال زراعی 91-90 و 91-92 به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی با توجه به سطوح بالا و پائین اندازه بنه شامل سطوح وزن بنه های کوچک (4> گرم) تا متوسط (4-8 گرم) و تراکم کم (50 بنه در مترمربع) تا پرتراکم (250 بنه در مترمربع) طراحی شد. نقطه مرکزی در هر تیمار پنج بار تکرار شد و درمجموع 13 ترکیب تیماری به دست آمد. عملکرد اقتصادی (وزن خشک کلاله), قطر بنه, تعداد بنه دختری, تعداد بنه اصلی, تعداد گل و وزن تر گل به عنوان متغیرهای وابسته مورداندازه گیری قرار گرفتند و با استفاده از مدل رگرسیونی چندجمله ای, سطوح پاسخ این متغیرها تحت تاثیر فاکتورهای آزمایش محاسبه شد. درمجموع نتایج نشان داد که افزایش اندازه بنه و تراکم اثر مثبتی برافزایش عملکرد اقتصادی, قطر بنه, تعداد بنه دختری, تعداد بنه اصلی, تعداد گل و وزن تر گل داشت. بر اساس یافته های این پژوهش کاشت بنه هایی با وزن متوسط در تراکم بالا مناسب تر بود و بر این اساس مقدار بهینه اندازه بنه و تراکم زعفران به ترتیب با 7 گرم و 250 بنه در مترمربع برآورد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیری محلاتی، مهدی، کوچکی، علیرضا، امین غفوری، افسانه، و محلوجی راد، منصوره. (1394). بهینه سازی تراکم و وزن بنه زعفران (.Crocus Sativus L) با استفاده از طرح مرکب مرکزی. زراعت و فناوری زعفران، 3(3)، 161-177. SID. https://sid.ir/paper/247896/fa

    Vancouver: کپی

    نصیری محلاتی مهدی، کوچکی علیرضا، امین غفوری افسانه، محلوجی راد منصوره. بهینه سازی تراکم و وزن بنه زعفران (.Crocus Sativus L) با استفاده از طرح مرکب مرکزی. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1394؛3(3):161-177. Available from: https://sid.ir/paper/247896/fa

    IEEE: کپی

    مهدی نصیری محلاتی، علیرضا کوچکی، افسانه امین غفوری، و منصوره محلوجی راد، “بهینه سازی تراکم و وزن بنه زعفران (.Crocus Sativus L) با استفاده از طرح مرکب مرکزی،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 3، no. 3، pp. 161–177، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button