مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

715
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف برخی کودهای شیمیایی و بیولوژیک بر خصوصیات کمی و کیفی زعفران زراعی

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 189

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات کیفی و کمی زعفران (Crocus sativus L.) تحت تاثیر مصرف کود شیمیایی نیتروژن و نیز تلقیح با باکتری های محرک رشد به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 92-1391 در مزرعه تحقیقاتی زعفران دانشگاه شاهد انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل کود شیمیایی نیتروژن در سه سطح صفر, 25 و 50 کیلوگرم در هکتار و دو سطح کاربرد و عدم کاربرد کود زیستی شامل سودوموناس پوتیدا و باسیلوس لنتوس بودند. صفات مورد بررسی شامل وزن اندام هوایی, وزن تازه گل, تعداد گل در واحد سطح و وزن تر و خشک کلاله, میزان پروتئین, فسفر, آهن و روی, سطح و محتوی کلروفیل برگ, سافرانال, پیکروکروسین و کروسین کلاله بودند. نتایج نشان داد که تلفیق 50 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن به همراه کود زیستی باعث افزایش حدود 217 درصدی عملکرد خشک کلاله نسبت به شاهد شد. با مصرف 25 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن سافرانال و کروسین کلاله به ترتیب 5.13 و 10.9 درصد کاهش یافت. کاربرد تلفیقی 25 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن و کود زیستی بر مقدار پیکروکروسین به میزان 11.90 درصد نسبت به تیمار شاهد افزود. مصرف همزمان 50 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن و کود زیستی کارآمدترین تیمار در افزایش عملکرد کلاله و خصوصیات کیفی برگ زعفران بود. در این تیمار میزان فسفر, روی و مس برگ زعفران به ترتیب 83.05, 69.36 و 86.6 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. به طورکلی تلقیح بنه های زعفران با باکتری های سودوموناس و باسیلوس با اثر بر جذب عناصر غذایی باعث بهبود اکثر صفات کمی و کیفی زعفران شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، زهرا، بشارتی، حسین، و ملکی فراهانی، سعیده. (1393). تاثیر مصرف برخی کودهای شیمیایی و بیولوژیک بر خصوصیات کمی و کیفی زعفران زراعی. زراعت و فناوری زعفران، 2(3)، 177-189. SID. https://sid.ir/paper/247955/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری زهرا، بشارتی حسین، ملکی فراهانی سعیده. تاثیر مصرف برخی کودهای شیمیایی و بیولوژیک بر خصوصیات کمی و کیفی زعفران زراعی. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1393؛2(3):177-189. Available from: https://sid.ir/paper/247955/fa

    IEEE: کپی

    زهرا حیدری، حسین بشارتی، و سعیده ملکی فراهانی، “تاثیر مصرف برخی کودهای شیمیایی و بیولوژیک بر خصوصیات کمی و کیفی زعفران زراعی،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 2، no. 3، pp. 177–189، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247955/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button