مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

10,486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,968
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج و تعیین کروسین در نمونه های زعفران بااستفاده ازمیکرواستخراج مایع-مایع پخشی

صفحات

 صفحه شروع 225 | صفحه پایان 237

چکیده

 اصلی ترین عامل ایجاد قدرت رنگی در زعفران ترکیبی به نام کروسین به فرمول شیمیایی C44H64O24 است. کروسین یکی از چند کاروتنویید محدود موجود در طبیعت است که به آسانی در آب حل می شود. این حلالیت یکی از دلایل کاربرد وسیع آن به عنوان رنگ دهنده در مواد غذایی و دارویی نسبت به سایر کاروتنوییدها می باشد. قدرت رنگی زعفران یکی از پارامترهای عمده تعیین کننده کیفیت زعفران می باشد که با اندازه گیری میزان کروسین موجود در آن مورد ارزیابی قرار می گیرد. روش میکرو استخراج مورد استفاده در این تحقیق از جدیدترین و ساده ترین روش های میکرو استخراج است که می تواند با موفقیت برای پیش تغلیظ و جداسازی کروسین در نمونه زعفران بکار رود. سرعت, ارزانی و آنالیز آسان در طیف سنجی UV-Vis مورد استفاده در اندازه گیری کروسین نسبت به سایر روش های اندازه گیری, از مزایای این روش است. بررسی ها نشان داد که نوع و حجم حلال پخشی و حلال استخراج در بازده استخراج تاثیر بسزایی دارد. در این پژوهش از استون به عنوان حلال پخشی و دی کلرو متان به عنوان حلال استخراج استفاده شد. تحت شرایط بهینه, منحنی کالیبراسیون در دامنه 0.15-0.00001 میکروگرم بر میلی لیتر خطی بوده و حد تشخیص روش 0.000008 میکروگرم بر میلی لیتر است. روش پیشنهادی تحت شرایط بهینه برای اندازه گیری کروسین نمونه های زعفران مناطق مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و درصد بازیابی بسیار خوبی با خطای کم محاسبه شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، سمیه، و خلیلی، مریم. (1395). استخراج و تعیین کروسین در نمونه های زعفران بااستفاده ازمیکرواستخراج مایع-مایع پخشی. زراعت و فناوری زعفران، 4(3)، 225-237. SID. https://sid.ir/paper/247967/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری سمیه، خلیلی مریم. استخراج و تعیین کروسین در نمونه های زعفران بااستفاده ازمیکرواستخراج مایع-مایع پخشی. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1395؛4(3):225-237. Available from: https://sid.ir/paper/247967/fa

    IEEE: کپی

    سمیه حیدری، و مریم خلیلی، “استخراج و تعیین کروسین در نمونه های زعفران بااستفاده ازمیکرواستخراج مایع-مایع پخشی،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 4، no. 3، pp. 225–237، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button